Mielonka wieprzowa z nutką dymu
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2019/01/mielonka-wieprzowa-z-nutka-dymu.html
SUROWIEC-lopatka 1,5 kg-boczek 0,6 kg-karkowka 0,5 kg-pachwina wedzona bez skory z przyrostem miesnym 1 kgPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-woda 100 ml/kg miesa-skrobia ziemniaczana 4 g/kg-pieprz czarny 1 g/kg-pieprz bialy 1 g/kg-peklosol 15 g/kg-czosnek swiezy zgnieciony w prasce 2 g/kg-sloiki/puszkiWYKONANIEWszystkie przyprawy oprocz peklosoli dodajemy na masa calego surowca oprocz wedzonej pach...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 13
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 22
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 27
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 26
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 32
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 27
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 239
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 195
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1459
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 204
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 255
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 272
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 287
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 467
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3135
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2178
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1517
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 862
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 769
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 728
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 712
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 701
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 666









































