Mielonka wieprzowa z nutką dymu
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2019/01/mielonka-wieprzowa-z-nutka-dymu.html
SUROWIEC-lopatka 1,5 kg-boczek 0,6 kg-karkowka 0,5 kg-pachwina wedzona bez skory z przyrostem miesnym 1 kgPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-woda 100 ml/kg miesa-skrobia ziemniaczana 4 g/kg-pieprz czarny 1 g/kg-pieprz bialy 1 g/kg-peklosol 15 g/kg-czosnek swiezy zgnieciony w prasce 2 g/kg-sloiki/puszkiWYKONANIEWszystkie przyprawy oprocz peklosoli dodajemy na masa calego surowca oprocz wedzonej pach...
Najnowsze przepisy
Inspiracje i pomysły na pyszne przekąski Sylwestrowe.... ⇖ 15
Szybkie mini zapiekanki, wystarczy sobie oderwać kawałek,... ⇖ 13
Szybka pizza z tortilli z piekarnika to prosty sposób na... ⇖ 12
Ciasto Knoppers to takie ciasto, które wygląda porządnie... ⇖ 19
Kolorowa, warstwowa i mega efektowna! Sałatka imprezowa z... ⇖ 24
Witam Kochani! Podzielę się moim ostatnim pomysłem na... ⇖ 12
,,,smaczny piernik z śmietankowa pianką w sam raz n... ⇖ 21
Paszteciki z ciasta francuskiego z serkiem, szpinakiem i... ⇖ 11
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 258
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 198
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1472
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 208
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 259
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 279
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 296
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 482
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3706
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2321
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1660
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 931
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 892
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 843
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 790









































