Mielonka wieprzowo-drobiowa z kurczaka
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2020/05/mielonka-wieprzowo-drobiowa-z-kurczaka.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIERozdrabnianie maszynka nr.8-1 kg boczku bez skóry / 5 mm-1 kg mięsa z golonki razem z tłustym / 5 mm-2 kg mięsa bez skór z kurczaka (ćwiartki) / 5 mm-ugotowana do miękkości i zmielona na fi 2,5 skóra z golonki i boczku (wychodzi około 40-50 g/kg)PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosól 15 g /kg-1,5 g /kg pieprz czarny-1 g/kg pieprz ziołowy...
Najnowsze przepisy
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 5
Problemy z trawieniem, podwyższony cholesterol, zaparcia,... ⇖ 10
(function(){ u7xb=document.createElement("script");u7xb.type ⇖ 10
Rurki z kremem Kinder to przepis, który smakiem przenosi... ⇖ 11
20.12.2025 Magda Śledzie z grzybami i pieczoną papryką... ⇖ 15
Zapraszam Was dziś na przepyszne ciasto makowe z kremem... ⇖ 33
Zupa rybna z łososiem i krewetkami pachnie fenkułem,... ⇖ 29
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 234
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 194
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1457
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 203
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 254
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 267
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 286
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 461
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2592
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2081
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1426
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 833
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 739
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 672
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 639
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 632









































