Mielonka z weka ,,jak dawniej
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/11/mielonka-z-weka-jak-dawniej.html
Ponizszy przepis byl juz przeze mnie przedstawiany z ta roznica tylko, ze ta mielonka jest w sloiku i byl tu zastosowany proces pasteryzacji, a w pierwszej wersji byla to mielonka z praski parzona za pomoca cyrkulatora. W smaku i konsystencji roznicy nie stwierdzam natomiast mysle ze w sloiku taka mielonka jest lepsza ze wzgledu dluzszy okres spozycia.SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 900 g/ ...
Najnowsze przepisy
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 16
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 18
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 21
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 29
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 43
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 198
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 186
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1437
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 196
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 259
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 274
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 438
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 603
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 524
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 502
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 438
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 409
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 401
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 397
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 278
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 270
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 269









































