Nalewka jabłkowo - miętowa
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/08/nalewka-jabkowo-mietowa.html
SKŁADNIKI-2 kg jablek-2 litry alkoholu 50-70 %-10 gozdzikow-pol laski wanilii-pol laski cynamonu-10 gram swiezej miety-0,5 kg cukru (ilosc cukru w zaleznosci od slodkosci jablek)WYKONANIEUmyte jablka pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w cienkie plastry.Wrzucamy do sloja, dodajemy reszte skladnikow oprocz cukru i zalewamy alkoholem.Zakrecamy i odstawiamy w ciemne miejsce na 3 miesiace. Ws...
Najnowsze przepisy
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 5
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 15
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 20
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 16
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 25
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 37
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 180
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 182
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1407
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 190
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 258
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 271
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 433
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 421
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 340
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 320
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 309
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 267
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 183
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 159
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 145
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 131









































