Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 92
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Nalewka jabłkowo - miętowa

SKŁADNIKI-2 kg jablek-2 litry alkoholu 50-70 %-10 gozdzikow-pol laski wanilii-pol laski cynamonu-10 gram swiezej miety-0,5 kg cukru (ilosc cukru w zaleznosci od slodkosci jablek)WYKONANIEUmyte jablka pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w cienkie plastry.Wrzucamy do sloja, dodajemy reszte skladnikow oprocz cukru i zalewamy alkoholem.Zakrecamy i odstawiamy w ciemne miejsce na 3 miesiace. Ws...
Przepisy z bloga
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 76
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 852
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 93
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 154
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 163
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 142
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 253
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-skrzydełka z... ⇖ 174
WYKONANIEJajko bierzemy bezpośrednio z lodówki wkładamy... ⇖ 130
SUROWIEC-mój płat boczku po zdjęciu skóry i wyrównaniu... ⇖ 296
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417