Najnowsze przepisy
Witam Kochani! Polecam smakowity sposób na kasze jaglaną,... ⇖ 16
Cześć KochaniNa moim blogu i kanale YouTube staram się... ⇖ 73
Bananowe placuszki z borówkami Dziś mam dla Was przepis... ⇖ 32
Panettone
Klasyczna włoska drożdżowa babka pochodząca z Mediolanu, pełna rodzynkek i kandyzowanej skórki z pomarańczy. W słonecznej Italii jest tradycyjnie pieczona w okresie bożonarodzeniowym. Ja natomiast piekę ją także na Wielkanoc. Możemy użyć do tego specjanej formy do Panettone lub zwykłej tortownicy, której boki wykłada się dodatkowo papierem do pieczenia.Składniki na babkę o...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 344
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 379
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 373
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 446