Najnowsze przepisy
Pyszne ciasto Orzechowa Fantazja z Porzeczką – lekkie i... ⇖ 12
Witam Kochani. Polecam prosty sposób na małe co nieco do... ⇖ 13
Chyba nie ma łatwiejszego sernika do wykonania niż ten z... ⇖ 20
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 9
Przepis na lekki i puszysty biszkopt z kremem z mleka w... ⇖ 11
Panettone

Klasyczna włoska drożdżowa babka pochodząca z Mediolanu, pełna rodzynkek i kandyzowanej skórki z pomarańczy. W słonecznej Italii jest tradycyjnie pieczona w okresie bożonarodzeniowym. Ja natomiast piekę ją także na Wielkanoc. Możemy użyć do tego specjanej formy do Panettone lub zwykłej tortownicy, której boki wykłada się dodatkowo papierem do pieczenia.Składniki na babkę o...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 569
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 593
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 583
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 678
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 521
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1043
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 823
Przepisy na czasie
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 233
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 63
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 59
Z kremem śmietankowym, musem z jagód i kruchym spodem z... ⇖ 51
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 51
Ten prosty i przepyszny deser z winogronami, kremem... ⇖ 47
Drożdżówki w pomarańczowej nucie, z nadzieniem serowym... ⇖ 46
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 46