Najnowsze przepisy
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 3
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 10
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 36
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 35
Pappa al pomodoro
Aromatyczny toskański kremz dojrzałych pomidorów i czerstwego chleba z dodatkiem czosnku, papryczki chilli i świeżej bazylii. Jest to jedno z dań cucina povera czyli wywodzącej się z trudnych czasów we Włoszech tzw. ubogiej kuchni, gdzie nic nie może się zmarnować. Pappa al pomodoro to bardzo smaczny sposób na wykorzystanie resztek pieczywa.Składniki na 2 porcje:600 g...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 344
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 380
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 373
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 447