Parmigiana di Melanzane
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/09/parmigiana-di-melanzane.html
Klasyczna wloska zapiekanka pochodzaca z Neapolu, w ktorej sklad wchodza przesmazone wczesniej baklazany, sery mozarella i parmezan oraz aromatyczny sos pomidorowy. Jak wiele wloskich dan, potrawa ta ma rowniez wiele regionalnych odmian.Skladniki:2 srednie baklazany2 kulki sera mozarella100 g parmezanumala cebulasol, pieprz500 g passaty pomidorowejswieza bazyliaoliwaBaklazany pokroic wzdluz na cie...
Najnowsze przepisy
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 6
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 21
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 630
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 646
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 661
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 738
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 592
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1117
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 990
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 108
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































