Parmigiana di Melanzane
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/09/parmigiana-di-melanzane.html
Klasyczna wloska zapiekanka pochodzaca z Neapolu, w ktorej sklad wchodza przesmazone wczesniej baklazany, sery mozarella i parmezan oraz aromatyczny sos pomidorowy. Jak wiele wloskich dan, potrawa ta ma rowniez wiele regionalnych odmian.Skladniki:2 srednie baklazany2 kulki sera mozarella100 g parmezanumala cebulasol, pieprz500 g passaty pomidorowejswieza bazyliaoliwaBaklazany pokroic wzdluz na cie...
Najnowsze przepisy
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 17
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 11
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 16
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 23
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 657
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 664
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 698
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 751
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 636
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1132
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1026
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 394
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 301
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 291
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 236
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 188
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 171
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 145
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 90









































