Pieczeń z soczewicy i selera zamiast pasztetu

Dziś zapraszam na kolejną wegańską pieczeń. Jej podstawą są dwa rodzaje soczewicy: czerwona i zielona oraz seler korzeniowy. Muszę - być może nieskromnie - przyznać, że to najlepsza pieczeń, jaką do tej pory przygotowałam. Być może to kwestia składników dobrej jakości, a być może użytych przypraw, a może też wynikać to z doświadczenia. Nieważne, bo pieczeń jest...
Najnowsze przepisy
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 11
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 10
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 12
Przepis na pomidorowy ryż zapiekany z tofu. To propozycja... ⇖ 11
13.10.2025 Magda Krupnik to jedna z tych zup, które od... ⇖ 14
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 98
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 124
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 96
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 74
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 102
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 120
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 757
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 290
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 243
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 179
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 172