Proces wykonania wędliny w szynkowarach i praskach (podstawy)
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2017/11/proces-wykonania-wedliny-w-szynkowarach.html
Zanim przystapimy do wykony naszej wedliny powinnismy wiedziec :1.Kontrola temperatury parzenia – dwa termometryPrzy parzeniu w szynkowarach stosuje dwa termometry. Jeden do kontrolowania temperatur...
Najnowsze przepisy
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 11
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 20
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 33
Soczysta karkówka z piekarnika – sprawdzony przepis na... ⇖ 18
To ciasto sezamowe wygląda jak makowiec, a w środku kryje... ⇖ 17
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 25
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 17
Druga nieco inna propozycja fit makowca, którego robi się... ⇖ 20
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 221
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 192
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1449
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 201
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 251
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 263
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 281
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 451
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1859
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1251
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 745
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 700
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 617
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 609
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 575
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 494
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 489
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 474









































