Pâte fermentée
Źródło: http://grahamka.blogspot.com/2013/01/pate-fermentee.html
Jest to po prostu kawalek gotowego ciasta pozostawionego do fermentacji. Tym rozni sie on od innych zaczynow, ze oprocz maki, wody i drozdzy zawiera takze odrobine soli. Ten prosty dodatek poprawia do...
Najnowsze przepisy
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 10
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 45
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 16
Catering dietetyczny od Wygodnadieta.pl – dlaczego to... ⇖ 11
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 17
Tortilla z łososiem, rukolą i kremowym serkiem – szybka... ⇖ 22
Przepisy z bloga
W lutowej piekarni Amber znalazl sie bardzo ciekawy przepis... ⇖ 1005
Dzisiaj Wigilia, a wiec cos slodkiego specjalnie na ten... ⇖ 1214
W listopadowej Piekarni Amber upieklismy chleb orkiszowy.... ⇖ 993
Inspiracja byl przepis znaleziony na hiszpanskim blogu Las... ⇖ 598
Co to jest Tang Zhong? Czasem nazywany water roux, lub... ⇖ 2153
Bardzo popularny w Japonii chlebek w stylu mlecznym... ⇖ 7282
Chleb z udzialem 70% maki zytniej na 3-fazowym ciescie... ⇖ 799
Nie da sie ukryc, ze chlebki na bazie startera Tang Zhong... ⇖ 628
Skoro powiedzialo sie A, trzeba powiedziec B. Skoro zrobilo... ⇖ 563
Pieczywo na starterze Tang Zhong robi sie bardzo szybko i... ⇖ 650
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2130
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1148
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 992
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 899
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 882
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 646









































