Pâte fermentée
Źródło: http://grahamka.blogspot.com/2013/01/pate-fermentee.html
Jest to po prostu kawalek gotowego ciasta pozostawionego do fermentacji. Tym rozni sie on od innych zaczynow, ze oprocz maki, wody i drozdzy zawiera takze odrobine soli. Ten prosty dodatek poprawia do...
Najnowsze przepisy
Makowiec z kremem czekoladowym to wilgotne, aromatyczne i... ⇖ 9
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 10
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 14
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 17
Kurczak z ryżem – klasyczny, codzienny obiad, który dla... ⇖ 20
Zachwycające eklerki domoweDziś miałam ogromną ochotę... ⇖ 24
Przepisy z bloga
W lutowej piekarni Amber znalazl sie bardzo ciekawy przepis... ⇖ 1005
Dzisiaj Wigilia, a wiec cos slodkiego specjalnie na ten... ⇖ 1214
W listopadowej Piekarni Amber upieklismy chleb orkiszowy.... ⇖ 992
Inspiracja byl przepis znaleziony na hiszpanskim blogu Las... ⇖ 597
Co to jest Tang Zhong? Czasem nazywany water roux, lub... ⇖ 2152
Bardzo popularny w Japonii chlebek w stylu mlecznym... ⇖ 7279
Chleb z udzialem 70% maki zytniej na 3-fazowym ciescie... ⇖ 794
Nie da sie ukryc, ze chlebki na bazie startera Tang Zhong... ⇖ 622
Skoro powiedzialo sie A, trzeba powiedziec B. Skoro zrobilo... ⇖ 561
Pieczywo na starterze Tang Zhong robi sie bardzo szybko i... ⇖ 648
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1033
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 847
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 826
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 746
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 450
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 364
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 347









































