Pâte fermentée
Źródło: http://grahamka.blogspot.com/2013/01/pate-fermentee.html
Jest to po prostu kawalek gotowego ciasta pozostawionego do fermentacji. Tym rozni sie on od innych zaczynow, ze oprocz maki, wody i drozdzy zawiera takze odrobine soli. Ten prosty dodatek poprawia do...
Najnowsze przepisy
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 1
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 12
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 14
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 27
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 24
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 23
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 25
Przepisy z bloga
W lutowej piekarni Amber znalazl sie bardzo ciekawy przepis... ⇖ 1008
Dzisiaj Wigilia, a wiec cos slodkiego specjalnie na ten... ⇖ 1217
W listopadowej Piekarni Amber upieklismy chleb orkiszowy.... ⇖ 1003
Inspiracja byl przepis znaleziony na hiszpanskim blogu Las... ⇖ 605
Co to jest Tang Zhong? Czasem nazywany water roux, lub... ⇖ 2160
Bardzo popularny w Japonii chlebek w stylu mlecznym... ⇖ 7299
Chleb z udzialem 70% maki zytniej na 3-fazowym ciescie... ⇖ 822
Nie da sie ukryc, ze chlebki na bazie startera Tang Zhong... ⇖ 630
Skoro powiedzialo sie A, trzeba powiedziec B. Skoro zrobilo... ⇖ 567
Pieczywo na starterze Tang Zhong robi sie bardzo szybko i... ⇖ 653
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 569
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 495
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 481
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 404
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 383
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 379
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 370
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 251
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 246
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 245









































