Pâte fermentée
Źródło: http://grahamka.blogspot.com/2013/01/pate-fermentee.html
Jest to po prostu kawalek gotowego ciasta pozostawionego do fermentacji. Tym rozni sie on od innych zaczynow, ze oprocz maki, wody i drozdzy zawiera takze odrobine soli. Ten prosty dodatek poprawia do...
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 9
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 17
Święta Bożego Narodzenia mają w sobie coś wyjątkowego... ⇖ 21
Prosta w przygotowaniu, efektowna i zaskakująca w smaku... ⇖ 20
Przepisy z bloga
W lutowej piekarni Amber znalazl sie bardzo ciekawy przepis... ⇖ 1019
Dzisiaj Wigilia, a wiec cos slodkiego specjalnie na ten... ⇖ 1223
W listopadowej Piekarni Amber upieklismy chleb orkiszowy.... ⇖ 1010
Inspiracja byl przepis znaleziony na hiszpanskim blogu Las... ⇖ 609
Co to jest Tang Zhong? Czasem nazywany water roux, lub... ⇖ 2168
Bardzo popularny w Japonii chlebek w stylu mlecznym... ⇖ 7315
Chleb z udzialem 70% maki zytniej na 3-fazowym ciescie... ⇖ 837
Nie da sie ukryc, ze chlebki na bazie startera Tang Zhong... ⇖ 636
Skoro powiedzialo sie A, trzeba powiedziec B. Skoro zrobilo... ⇖ 573
Pieczywo na starterze Tang Zhong robi sie bardzo szybko i... ⇖ 660
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1975
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1882
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1357
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 795
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 717
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 642
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 628
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 599









































