Pâte fermentée
Źródło: http://grahamka.blogspot.com/2013/01/pate-fermentee.html
Jest to po prostu kawalek gotowego ciasta pozostawionego do fermentacji. Tym rozni sie on od innych zaczynow, ze oprocz maki, wody i drozdzy zawiera takze odrobine soli. Ten prosty dodatek poprawia do...
Najnowsze przepisy
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 8
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 24
Przepisy z bloga
W lutowej piekarni Amber znalazl sie bardzo ciekawy przepis... ⇖ 1008
Dzisiaj Wigilia, a wiec cos slodkiego specjalnie na ten... ⇖ 1216
W listopadowej Piekarni Amber upieklismy chleb orkiszowy.... ⇖ 1002
Inspiracja byl przepis znaleziony na hiszpanskim blogu Las... ⇖ 604
Co to jest Tang Zhong? Czasem nazywany water roux, lub... ⇖ 2160
Bardzo popularny w Japonii chlebek w stylu mlecznym... ⇖ 7297
Chleb z udzialem 70% maki zytniej na 3-fazowym ciescie... ⇖ 819
Nie da sie ukryc, ze chlebki na bazie startera Tang Zhong... ⇖ 630
Skoro powiedzialo sie A, trzeba powiedziec B. Skoro zrobilo... ⇖ 566
Pieczywo na starterze Tang Zhong robi sie bardzo szybko i... ⇖ 653
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 438
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 436
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 336
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 332
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 291
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 222
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 196
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 170
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 161
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 156









































