Pâte fermentée
Źródło: http://grahamka.blogspot.com/2013/01/pate-fermentee.html
Jest to po prostu kawalek gotowego ciasta pozostawionego do fermentacji. Tym rozni sie on od innych zaczynow, ze oprocz maki, wody i drozdzy zawiera takze odrobine soli. Ten prosty dodatek poprawia do...
Najnowsze przepisy
KROKIETY Z PIECZARKAMI I SEREMTego dania nie może... ⇖ 22
21.12.2025 Magda Piernikowe tosty francuskie z piekarnika... ⇖ 12
Przepisy z bloga
W lutowej piekarni Amber znalazl sie bardzo ciekawy przepis... ⇖ 1020
Dzisiaj Wigilia, a wiec cos slodkiego specjalnie na ten... ⇖ 1226
W listopadowej Piekarni Amber upieklismy chleb orkiszowy.... ⇖ 1010
Inspiracja byl przepis znaleziony na hiszpanskim blogu Las... ⇖ 610
Co to jest Tang Zhong? Czasem nazywany water roux, lub... ⇖ 2170
Bardzo popularny w Japonii chlebek w stylu mlecznym... ⇖ 7323
Chleb z udzialem 70% maki zytniej na 3-fazowym ciescie... ⇖ 840
Nie da sie ukryc, ze chlebki na bazie startera Tang Zhong... ⇖ 638
Skoro powiedzialo sie A, trzeba powiedziec B. Skoro zrobilo... ⇖ 575
Pieczywo na starterze Tang Zhong robi sie bardzo szybko i... ⇖ 661
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2959
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2128
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1483
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 856
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 693
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 660
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 659
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 650









































