Risotto dyniowe (Risotto alla zucca)

Jesienne danie jednogarnkowe z wykorzystaniem sezonowej dyni. Bedzie ciekawym pomyslem na wegetarianski obiad, ale moze byc rowniez dodatkiem do miesnego dania glownego.Skladniki na 2 porcje:1/2 szkl. g ryzu carnaroli lub arborio2 szkl. bulionu warzywnego200 g dyni50 ml bialego wina2 lyzki masla2 lyzki startego sera Parmigiano Reggiano2 lyzki oliwysol, swiezo mielony pieprzCebule i obrana dy...
Najnowsze przepisy
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 15
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 25
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 20
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 15
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 603
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 620
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 627
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 718
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 558
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1083
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 960
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2113
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 349
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 324
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 319
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 278
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 274