Najnowsze przepisy
Rolada z mięsa mielonego wyśmienita zarówno na rodzinny... ⇖ 6
Latte Orzechowa Rozkosz Historia i Pochodzenie Kiedy... ⇖ 11
Pozostańmy jeszcze w pierniczkowym trybie.Uruchamiam go... ⇖ 11
Gnocchi z filetem z kurczaka w sosie śmietanowym z... ⇖ 15
Szarlotka z kaszy jęczmiennej, czyli kasza jęczmienna z... ⇖ 19
Wprowadzenie do Sernika Cytrynowego na Kruchym Spodzie... ⇖ 24
Wprowadzenie do zapiekanki z kurczakiem brokułami i ryżem... ⇖ 37
Słonina cebulowa
SUROWIEC-cienka słonina wp bezskóryPRZYPRAWY -MATERIAŁY POMOCNICZE-sól warzona 25g/kg-pieprz biały 3g/kg-cebula suszona 7g/kg-czosnek ilość według uznania osobiście daje 3-4 większe ząbkiWYKONANIEPłaty słoniny tniemy w paski- słupki na wysokość puszek/słoików przy puszce trzeba uwzględniając wieczko do słoików układamy pod gwint. Obsypujemy/nacieramy dokładnie wszystkimi przyprawami i dodatkami, układamy ściśle w słoikach lub puszkach, które zamykamy i pozostawiamy...
Przepisy z bloga
SUROWIEC-mój płat boczku po zdjęciu skóry i wyrównaniu... ⇖ 62
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 3,2 kg /8 mm-pachwina bez... ⇖ 35
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-karkówka 2 kg/5mm-podgardle 0,5... ⇖ 90
Przysmak śniadaniowy(mielonka)podejście drugie.Tym razem... ⇖ 130
SUROWIEC-karkówkaPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklo... ⇖ 103
SUROWIEC-słonina 1kg-sól warzona nie jodowana 25g-czosnek... ⇖ 98
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-3, 5 kg dzik (łopatka + ścinki z... ⇖ 90
Przepisy na czasie
Dzień Trzech króli, czyli 6 stycznia nazywano w dawnej... ⇖ 134
Wprowadzenie do Zapiekanki Makaronowej z Kurczakiem i... ⇖ 83
Wprowadzenie do Krokietów z Chleba Tostowego z Indykiem i... ⇖ 77
Wprowadzenie do Lasagna ze szpinakiem kurczakiem i sosem... ⇖ 72
Wprowadzenie do przepisu na Kurczak Faszerowany Kremowym... ⇖ 64
Wprowadzenie do Kremowego Kurczaka ze Szpinakiem i Serem z... ⇖ 62
Wprowadzenie do Tartaletek z Kremem Waniliowym i Owocami... ⇖ 60
Zastanawiasz się, ile czasu gotować owsiankę? To zależy... ⇖ 55