Słonina z chrzanem
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2024/09/sonina-z-chrzanem.html
SUROWIEC-cienka słonina wp bezskóryPRZYPRAWY -MATERIAŁY POMOCNICZE-sól warzona 25g/kg-pieprz biały 4g/kg-chrzan tarty ze słoiczka 30g/kg ( nie odciskamy płynu z chrzanu)-czosnek ilość według uznania osobiście daje 3-4 większe ząbkiWYKONANIEPłaty słoniny tniemy w paski- słupki na wysokość puszek/słoików przy puszce trzeba uwzględniając wieczko do słoików układamy pod gwint. Obsypujemy/nacieramy dokładnie wszystkimi przyprawami i dodatkami, układamy ściśle w słoikach...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 12
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 19
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 26
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 25
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 29
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 26
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 239
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 195
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1459
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 204
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 255
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 272
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 287
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 467
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3115
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2176
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1517
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 862
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 769
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 726
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 712
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 695
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 662









































