Szaprana wieprzowina (Pulled Pork)
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/10/szaprana-wieprzowina-pulled-pork.html
Szarpana wieprzowina, czyli z ang. PULLED PORK to lopatka wieprzowa (ewentualnie karkowka) dlugo pieczona w niskiej temperaturze. Mieso po upieczeniu staje sie miekkie i soczyste, przy pomocy dwoch widelcow rozrywa sie je na kawalki i podaje np. w formie kanapek z ulubionymi sosami i dodatkami.Skladniki:1 kg lopatki wieprzowejduza cebula2 lyki musztardy (yellow mustard ewentualnie dijon)2 za...
Najnowsze przepisy
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 6
Wybór odpowiednich herbat do miejsc gastronomicznych to... ⇖ 9
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 11
Wszyscy to wiedzą, że uwielbiam kabanosy! Domowe, robione... ⇖ 23
Ten piernik to prosty, sprawdzony i niezawodny przepis na... ⇖ 23
Jesienne listki z dynią - ciasteczka Pod koniec jesieni... ⇖ 22
Przyznam, że w tym roku bardzo czekam na święta i kilka... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 652
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 661
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 695
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 750
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 632
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1129
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1021
Przepisy na czasie
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 53
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 51
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 45
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 41
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 35
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 34
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 32
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 32
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 28









































