Najnowsze przepisy
Zapraszam na obłędnie pyszne szaszłyki. Uwielbiamy je w... ⇖ 10
Przepis na domową grochówkę z kiełbasą, ziemniakami i... ⇖ 10
Sałatka z truskawkami, mozzarellą i mieszanką młodych... ⇖ 9
Podjadanie to zjawisko, które dotyka wielu z nas, często... ⇖ 16
To ciasto z kremem Lotus jest przepyszne! Składa się z... ⇖ 42
Puszysty Biszkopt KakaowyBiszkopt kakaowy - pozornie... ⇖ 22
Szynka sous vide

SUROWIEC-szynkaPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosol lub sol 18-20 g/kg-woreczki prozniowe-pakowarka prozniowa-cyrkulator-garnek lub lodowka turystyczna do parzeniaWYKONANIEKupione mieso myjemy pod biezaca woda i wycieramy do sucha. Nastepnie nacieramy zalecana dawka peklosoli lub soli szynke i wkladamy do worka prozniowego, odsysamy powietrze. Wkladamy do lodowki na 10-14 dni w zalezno...
Przepisy z bloga
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 50
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 96
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 103
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 138
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-skrzydełka z... ⇖ 110
WYKONANIEJajko bierzemy bezpośrednio z lodówki wkładamy... ⇖ 89
SUROWIEC-mój płat boczku po zdjęciu skóry i wyrównaniu... ⇖ 247
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 3,2 kg /8 mm-pachwina bez... ⇖ 122
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-karkówka 2 kg/5mm-podgardle 0,5... ⇖ 149
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3463
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1867
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1287
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1275
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1227
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 991
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 807
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 776
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 662
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 656