Szynka z piekarnika
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2020/11/szynka-z-piekarnika.html
SKŁADNIKI-szynka-peklosólWYKONANIESzynkę peklujemy na mokro z nastrzykiem 80-100 ml na kg mięsa. Osobiści peklowałem według kalkulatora peklowania na mokro 5-7 dni w temp. 4-6 stopni w lodówcehttps://www.wyroby-domowe.pl/peklowanie-mokro-i-10.htmllubGdy mięso już się zapeklowało trzeba szynkę związać lub dać w siatkę, następnie przechodzimy do...
Najnowsze przepisy
Kiedy Gordon Ramsay w jednym z odcinków swojego programu... ⇖ 7
Bigos staropolski to jedno z najbardziej kultowych dań... ⇖ 12
Czy jest lepszy comfort food niż kluseczki? Chyba nie!... ⇖ 12
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 12
Różnorodność w sposobie odżywiania to podstawa, nawet... ⇖ 11
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 122
Kadayif z puddingiem i pistacjami – marokański deser... ⇖ 20
Od kilku lat w sieci panuje ogromna moda na picie matchy.... ⇖ 22
Pyszna ryba z moimi ukochanymi boczniakami - tym razem w... ⇖ 14
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 141
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 162
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1252
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 172
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 230
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 240
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 251
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 402
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-skrzydełka z... ⇖ 267
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 424
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 122
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 95
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 92
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 84
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 77








































