Szynka z piekarnika
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2020/11/szynka-z-piekarnika.html
SKŁADNIKI-szynka-peklosólWYKONANIESzynkę peklujemy na mokro z nastrzykiem 80-100 ml na kg mięsa. Osobiści peklowałem według kalkulatora peklowania na mokro 5-7 dni w temp. 4-6 stopni w lodówcehttps://www.wyroby-domowe.pl/peklowanie-mokro-i-10.htmllubGdy mięso już się zapeklowało trzeba szynkę związać lub dać w siatkę, następnie przechodzimy do...
Najnowsze przepisy
Przepyszny bezglutenowy chlebek na słodko bazuje na... ⇖ 1
Krem z czekoladą Milka do tortu – aksamitny i delikatny.... ⇖ 14
Odchudzanie jest dla Ciebie synonimem męki i czasu, który... ⇖ 12
Makowa Dama z Brzoskwiniami to idealne ciasto makowe na... ⇖ 32
19.11.2025 Magda Czasem mamy ochotę na coś w klimacie... ⇖ 12
Sałatka pieczarkowa z żółtym serem – szybka, kremowa... ⇖ 14
Jeśli jest jeden smak, który kojarzy mi się z chłodnymi... ⇖ 20
Miękkie, zielone kopytka ze szpinakiem. Szybki domowy... ⇖ 19
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 152
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 172
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1341
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 178
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 236
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 248
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 261
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 418
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-skrzydełka z... ⇖ 291
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1014
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 818
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 801
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 720
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 428
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 352
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 333









































