Najnowsze przepisy
Składniki: papryka czerwona 3 kg, cukinia 4 sztuki... ⇖ 13
Szybka, zdrowa i pełnowartościowa sałatka ziemniaczana z... ⇖ 21
Dziś przedstawiam szybki i bardzo prosty obiad a zarazem... ⇖ 22
Pyszny szybki obiad, który naprawdę przygotujesz w kilka... ⇖ 28
Tagliatelle al ragu

Klasyczne tagliatelle al ragu, znane też pod nazwą tagliatelle alla bolognese to danie pochodzące z włoskiego regionu Emilia-Romagna. Oryginalne ragu to długo duszony mięsny sos z dodatkiem podsmażonych warzyw, passaty pomidorowej, wina i mleka. Nie dodaje się natomiast czosnku ani przypraw typu bazylia czy oregano, a makaron tagliatelle powinien być jajeczny.Składniki:400 g makaronu...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 568
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 593
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 583
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 678
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 521
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1043
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 822
Przepisy na czasie
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 229
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 57
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 55
Z kremem śmietankowym, musem z jagód i kruchym spodem z... ⇖ 48
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 47
Drożdżówki w pomarańczowej nucie, z nadzieniem serowym... ⇖ 43
Ten prosty i przepyszny deser z winogronami, kremem... ⇖ 43
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 42