Najnowsze przepisy
Pastelowe Chill Latte Historia i Pochodzenie Dzisiaj mam... ⇖ 13
Tarta à la Rogal Świętomarciński to ciasto inspirowane... ⇖ 24
Śmietanowiec z musem porzeczkowym to pomysł na pyszne... ⇖ 35
Ciasteczka Orzechowe Księżyce są niezwykle kruche od... ⇖ 22
Dziś mam dla Was przepis na szybkie ciasto bez pieczenia... ⇖ 49
Prosty przepis na sernik pieczony z jogurtów greckich z... ⇖ 38
Tagliatelle al ragu
Klasyczne tagliatelle al ragu, znane też pod nazwą tagliatelle alla bolognese to danie pochodzące z włoskiego regionu Emilia-Romagna. Oryginalne ragu to długo duszony mięsny sos z dodatkiem podsmażonych warzyw, passaty pomidorowej, wina i mleka. Nie dodaje się natomiast czosnku ani przypraw typu bazylia czy oregano, a makaron tagliatelle powinien być jajeczny.Składniki:400 g makaronu...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 454
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 480
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 472
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 560
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 433
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 900
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 693
Przepisy na czasie
Pieczone mięso w marynacie z majonezu i przypraw. Pyszna,... ⇖ 5147
Makowiec z jabłkami i polewą czekoladową to wyjątkowe... ⇖ 3017
Chleb pszenny z foremki upieczony z mąki pszennej typ-750,... ⇖ 1966
Bardzo smaczna o smaku migdałowym, nalewka na pestkach... ⇖ 1727
Przepis na nieziemski deser kawowy z mascarpone i bitą... ⇖ 1232
Sałatka prosta na kolacjęCzasami mamy kilka produktów w... ⇖ 1226
Deser Kora Orzechowa to przepis inspirowany kultowym... ⇖ 1142
Francuskie ciasto z lat 70 to wypiek do którego... ⇖ 1014