Najnowsze przepisy
Wpływ diety na naszą zdolność do koncentracji i funkcji... ⇖ 7
100 g kaszy gryczanej białej200 g kapusty białej150 g... ⇖ 7
Przekąska w zaledwie 20 minut, która zaspokoi na długo... ⇖ 20
Sałatka z jajkiem i cebulką marynowaną to uniwersalna... ⇖ 30
Syrop z pokrzywy z miodem gryczanym to doskonała receptura... ⇖ 14
Artykuł sponsorowany Majonez domowy to prawdziwy król... ⇖ 22
Tagliatelle al ragu

Klasyczne tagliatelle al ragu, znane też pod nazwą tagliatelle alla bolognese to danie pochodzące z włoskiego regionu Emilia-Romagna. Oryginalne ragu to długo duszony mięsny sos z dodatkiem podsmażonych warzyw, passaty pomidorowej, wina i mleka. Nie dodaje się natomiast czosnku ani przypraw typu bazylia czy oregano, a makaron tagliatelle powinien być jajeczny.Składniki:400 g makaronu...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 540
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 559
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 540
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 647
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 494
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1009
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 767
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3390
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1836
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1253
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1249
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1137
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 964
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 787
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 742
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 631
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 622