Tatar z buraka

Zapraszam Wedlug tradycji, nazwa potrawy pochodzi od jednego z plemion mongolskich tworzacych „Zlota Orde” Czingis Chana, ktora w XIII w. najechala ziemie Europy srodkowo-wschodniej. Jej pozostalosci, ktore osiadly na Polwyspie Krymskim, zwyczajowo zwano Tatarami. U schwytanych w czasie wojen Tatarow, na grzbietach koni, pod siodlem czesto znajdowano cienkie platy surowego miesa konski...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 9
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 10
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1048
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 958
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 899
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1075
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 881
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 891
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204