Tuszonka wojskowa konserwowa
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/05/tuszonka-wojskowa-konserwowa.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 650 g /krojona w drobna kostke max 2 cm-slonina 700 g /10 mm-pachwina bez skory z przyrostem miesnym 1150 g /szarpakPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosol / sol morska 50/50 % 15 g/ kg-3 duze zabki czosnku-cebula suszona platek 7 g/kg-lisc laurowy 0,5 g/kg-ziele angielskie 0,5 g/kg-pieprz czarny 1 g/kg-sloiczki-puszki-szybkowar-zamykarka do puszekWYKONANIESurow...
Najnowsze przepisy
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 5
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 20
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 14
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 28
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 11
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 190
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 185
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1432
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 194
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 258
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 273
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 434
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 557
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 466
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 369
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 359
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 225









































