Tuszonka z dzika
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2024/09/tuszonka-z-dzika.html
SUROWIEC-mięso z dzika 100% można wykorzystać łopatkę ścinki po obróbce mięśni na wędzonkiPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosól 15 g /kg-pieprz czarny 3 g/kg-przyprawa do dziczyzny 6g/kg (przyprawa z firmy RUNO)-czosnek 4g/kg-skórki wieprzowe ugotowane i zmielone na sitku makowym 50 g/kg-woda 5%WYKONANIESurowiec tniemy na kawałki 3-4 cm peklujemy odkładamy na 2-3 dni do lodówki w temp 4-6 st. Po tym czasie dodajemy wszystkie przyprawy, dodajemy wodę i skórki . Mieszamy aby...
Najnowsze przepisy
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 1
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 8
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 10
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 12
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 8
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 9
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 175
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 181
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1361
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 190
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 257
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 270
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 431
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 392
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 288
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 286
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 234
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 187
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 169
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 140
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 74









































