Vongole alla marinara
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2021/02/vongole-alla-marinara.html
Klasyczny włoski przepis. Delikatne w smaku vongole, które polecam zjeść z chrupiącą bagietką.Składniki na 2 porcje:1 kg vongoli2 ząbki czosnkuoliwa z oliwek100 ml białego wytrawnego winapęczek natki pietruszkiVongole namoczyć w lekko osolonej wodzie przez 30 minut, opłukać pod bieżącą wodą a otwarte wyrzucić.Czosnek drobno posiekać lub pokroić na cienkie plasterki. Natkę...
Najnowsze przepisy
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 8
Fit Paella z Kurczakiem(Cook4me Tefal - Multicooker)Przepis... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 638
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 657
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 679
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 746
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 614
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1125
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1006
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1871
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1099
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 923
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 856
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 802
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 499









































