Najnowsze przepisy
Zawsze udany, puszysty sernik z kakaowym wierzchem i spodem... ⇖ 44
Serdecznie witam i zapraszam tym razem na przepyszne ciasto... ⇖ 34
Energetyczne kulki mocy Dzień dobry! Dzisiaj chciałam... ⇖ 38
Vongole alla marinara
Klasyczny włoski przepis. Delikatne w smaku vongole, które polecam zjeść z chrupiącą bagietką.Składniki na 2 porcje:1 kg vongoli2 ząbki czosnkuoliwa z oliwek100 ml białego wytrawnego winapęczek natki pietruszkiVongole namoczyć w lekko osolonej wodzie przez 30 minut, opłukać pod bieżącą wodą a otwarte wyrzucić.Czosnek drobno posiekać lub pokroić na cienkie plasterki. Natkę...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 348
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 382
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 375
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 452