Vongole alla marinara
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2021/02/vongole-alla-marinara.html
Klasyczny włoski przepis. Delikatne w smaku vongole, które polecam zjeść z chrupiącą bagietką.Składniki na 2 porcje:1 kg vongoli2 ząbki czosnkuoliwa z oliwek100 ml białego wytrawnego winapęczek natki pietruszkiVongole namoczyć w lekko osolonej wodzie przez 30 minut, opłukać pod bieżącą wodą a otwarte wyrzucić.Czosnek drobno posiekać lub pokroić na cienkie plasterki. Natkę...
Najnowsze przepisy
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 7
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 16
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 114
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 647
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 659
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 686
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 749
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 625
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1127
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1019
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2139
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1151
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 996
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 903
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 887
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 659









































