Wędzony pstrąg i dorada
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/08/wedzony-pstrag-i-dorada.html
1.Przygotowanie ryb do wedzenia-ryby swiezo zlowione patroszymy usuwamy luski i dokladnie pluczemy, nastepnie wycinamy skrzela i usuwamy oczy.-natomiast kupione ryby mamy juz wypatroszone i w miare czyste, zostaje nam tylko wyciecie skrzela i oczow-teraz nacieramy sola lub topimy w solance.-na sucho 25 g soli kamiennej/kg ryb przez 12 godzin.-w solance 70 g soli /litr wody i na 1 kg ryby przez 12 ...
Najnowsze przepisy
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 2
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 11
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 17
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 14
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 16
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 184
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 184
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1425
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 192
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 258
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 273
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 433
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 473
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 443
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 344
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 343
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 302
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 230
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 200
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 179
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 178
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































