Wędzony pstrąg i dorada
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/08/wedzony-pstrag-i-dorada.html
1.Przygotowanie ryb do wedzenia-ryby swiezo zlowione patroszymy usuwamy luski i dokladnie pluczemy, nastepnie wycinamy skrzela i usuwamy oczy.-natomiast kupione ryby mamy juz wypatroszone i w miare czyste, zostaje nam tylko wyciecie skrzela i oczow-teraz nacieramy sola lub topimy w solance.-na sucho 25 g soli kamiennej/kg ryb przez 12 godzin.-w solance 70 g soli /litr wody i na 1 kg ryby przez 12 ...
Najnowsze przepisy
Zachwycające eklerki domoweDziś miałam ogromną ochotę... ⇖ 3
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 7
Wybór idealnych naczyń kuchennych to inwestycja, która... ⇖ 9
Zima to od zawsze najbardziej znienawidzony przez Ciebie... ⇖ 9
Rumiane placki z gotowanych ziemniaków zawsze kojarzą mi... ⇖ 19
Pieczone pierożki z piekarnika z duża ilością farszu to... ⇖ 111
Przepyszny bezglutenowy chlebek na słodko bazuje na... ⇖ 17
Krem z czekoladą Milka do tortu – aksamitny i delikatny.... ⇖ 17
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 152
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 172
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1341
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 178
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 236
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 248
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 261
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 419
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1028
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 831
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 822
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 743
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 438
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 359
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 340








































