Wielkanocny baranek z masła
Źródło: https://dorotaw.blogspot.com/2022/04/wielkanocny-baranek-z-masa.html
Baranek wielkanocny to obowiązkowy element każdego wielkanocnego stołu.Jest symbolem samego Chrystusa i przypomina nam o jego czystości, dobroci i posłuszeństwie.Baranek pojawił się w polskim koszyczku wielkanocnym, dopiero w siedemnastym wieku i w zależności od zamożności gospodarstwa, robiono go z masła, cukru, ciasta i marcepana.Mój baranek jest z masła, tak samo, jak kiedyś...
Najnowsze przepisy
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 18
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 10
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 16
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 19
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 28
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Miodownik świetnie sprawdzi się jako słodki poczęstunek... ⇖ 569
Przypomnę wam przepis na deser, którego smak powinien... ⇖ 614
Baranek wielkanocny to obowiązkowy element każdego... ⇖ 724
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 563
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 490
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 477
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 397
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 378
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 364
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 246
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 239
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 235









































