Najnowsze przepisy
Wilgotne ciasto z rabarbarem i kruszonką, które idealnie... ⇖ 6
Roladki drobiowe z mozzarellą, cheddarem i szczypiorkiem... ⇖ 7
Bardzo smaczne flaczki ugotowane z indyczych żołądków i... ⇖ 1
Pieczone bataty z serem brie i żurawiną to pyszna... ⇖ 17
Wielkanocny baranek z masła
Baranek wielkanocny to obowiązkowy element każdego wielkanocnego stołu.Jest symbolem samego Chrystusa i przypomina nam o jego czystości, dobroci i posłuszeństwie.Baranek pojawił się w polskim koszyczku wielkanocnym, dopiero w siedemnastym wieku i w zależności od zamożności gospodarstwa, robiono go z masła, cukru, ciasta i marcepana.Mój baranek jest z masła, tak samo, jak kiedyś...
Przepisy z bloga
Miodownik świetnie sprawdzi się jako słodki poczęstunek... ⇖ 257
Przypomnę wam przepis na deser, którego smak powinien... ⇖ 314