Włoskie rogaliki Cornetti
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/04/woskie-rogaliki-cornetti.html
Puszyste drożdżowe rogaliki Cornetti, które razem z cappuccino tworzą tradycyjne włoskie śniadanie. I choć jest to przepis uproszczony bez laminowania i dużej ilości masła to gwarantuję, że wart wypróbowania. Dla lepszego smaku polecam wstawić ciasto na noc do lodówki. Rogaliki można również upiec od razu z nadzieniem np. dżemem lub kremem czekoladowym.Składniki na...
Najnowsze przepisy
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 8
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 9
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 11
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 20
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 629
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 645
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 661
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 738
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 592
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1117
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 990
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 73
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 71
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 65
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 51








































