Włoskie rogaliki Cornetti

Puszyste drożdżowe rogaliki Cornetti, które razem z cappuccino tworzą tradycyjne włoskie śniadanie. I choć jest to przepis uproszczony bez laminowania i dużej ilości masła to gwarantuję, że wart wypróbowania. Dla lepszego smaku polecam wstawić ciasto na noc do lodówki. Rogaliki można również upiec od razu z nadzieniem np. dżemem lub kremem czekoladowym.Składniki na...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 15
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 121
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 612
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 630
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 641
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 729
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 573
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1101
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 975
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204