Włoskie rogaliki Cornetti

Puszyste drożdżowe rogaliki Cornetti, które razem z cappuccino tworzą tradycyjne włoskie śniadanie. I choć jest to przepis uproszczony bez laminowania i dużej ilości masła to gwarantuję, że wart wypróbowania. Dla lepszego smaku polecam wstawić ciasto na noc do lodówki. Rogaliki można również upiec od razu z nadzieniem np. dżemem lub kremem czekoladowym.Składniki na...
Najnowsze przepisy
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 4
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 82
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 601
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 618
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 621
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 715
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 555
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1083
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 959
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1999
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 325
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 291
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 282
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 239
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 202