Ziemniaki zapiekane w śmietanie (Gratin dauphinois)
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2014/11/gratin-dauphinois.html
Tradycyjna francuska zapiekanka z ziemniakow, mleka i smietanki. Moze byc samodzielnym daniem lub ciekawym dodatkiem do dania glownego. Przepis pochodzi z ksiazki Rachel Khoo: "Mala Paryska Kuchnia". ...
Najnowsze przepisy
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 15
Przez lata robiłam różne deski przekąsek, ale ta deska... ⇖ 11
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 13
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 664
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 665
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 704
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 755
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 641
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1133
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1029
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 572
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 502
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 484
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 413
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 385
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 381
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 371
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 253
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 248
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 248









































