Ziemniaki zapiekane w śmietanie (Gratin dauphinois)

Tradycyjna francuska zapiekanka z ziemniakow, mleka i smietanki. Moze byc samodzielnym daniem lub ciekawym dodatkiem do dania glownego. Przepis pochodzi z ksiazki Rachel Khoo: "Mala Paryska Kuchnia". ...
Najnowsze przepisy
Kolagen to najobficiej występujące białko w organizmie... ⇖ 13
Szukasz pomysłu na szybki i efektowny obiad? Przepis na... ⇖ 13
Kotlet wieprzowy z dodatkiem sera żółtego i jajka... ⇖ 13
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 17
Wątróbka drobiowa w sosie miodowo-musztardowym to danie,... ⇖ 14
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 613
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 633
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 646
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 729
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 579
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1101
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 976
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 357
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 330
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 328
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 267