Wędzonka wieprzowa.

Schab wieprzowy bez kości, nieobrabiany, uwędzony metodą w garnku na zrębkach olcha/buk. Wędzonka jest pyszna i soczysta, po prostu pycha :)Surowiec:schab od strony karczku (nie obrabiany) 1,5 kgpeklosól 80 g/ litr wodyWykonanie:Pojemnik do peklowania musimy mieć z atestem. Mięso wkładamy do pojemnika i zalewamy solanką z peklosoli i wody zimnej. Mięso musi być pokryte w...
Najnowsze przepisy
Polecam Wam mój szybki obiad z ostatniego tygodnia.... ⇖ 16
Oh my goodness, let me tell you about one of my absolute... ⇖ 17
Let me tell you about the ultimate comfort food: chocolate... ⇖ 20
Let me tell you, making Lavender Earl Grey ice cream is an... ⇖ 16
Oh, let me tell you about my absolute obsession with these... ⇖ 14
Kluski śląskie to klasyk kuchni polskiej, którego nie... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 258
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 286
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 183
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 187
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2187
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 391
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 368
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 368
Rewelacyjna kiszona kapusta na dwa sposoby. Zawsze trzymam... ⇖ 352
Czasem mam ochotę podać na obiad coś swojskiego,... ⇖ 347
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 326