Najnowsze przepisy
Idealne ciasto na jesienne dni. Marchewka, banan, jabłko,... ⇖ 10
Wprowadzenie do przepisu na Kurczak w kremowym sosie... ⇖ 17
Często robię go na obiad, tak po prostu, do tego kasza... ⇖ 16
Placki z mąki kokosowej, bezglutenowe. Ubicie piany i... ⇖ 10
Wprowadzenie do przepisu na Kurczak po toskańsku w... ⇖ 21
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym przepisPlacki... ⇖ 22
Kiełbas wieprzowa urodzinowa
SUROWIEC-boczek 4 kg-szynka 3 kg-karkówka 3kgPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-pęklo sól 16-18 g/kg-pieprz kolorowy mielony 4g/ kg-czosnek 5g/kg-gorczyca biała i czarna po 2g/kg-majeranek 2g/kg-woda 10%-jelita wp 28/32WYKONANIEKupiony surowiec poddajemy klasyfikacji szynka i karkówka. Po klasyfikacji peklujemy zalecaną dawką. Peklowanie 2-3 dni. 1 kl. szynki i chude części karkówki 1 kl. po peklowaniu mielimy na szarpaku natomiast boczek i druga klasa pozyskana z szynki i karkówki...
Przepisy z bloga
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-karkówka 2 kg/5mm-podgardle 0,5... ⇖ 70
Przysmak śniadaniowy(mielonka)podejście drugie.Tym razem... ⇖ 101
SUROWIEC-karkówkaPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklo... ⇖ 84
SUROWIEC-słonina 1kg-sól warzona nie jodowana 25g-czosnek... ⇖ 79
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-3, 5 kg dzik (łopatka + ścinki z... ⇖ 71
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE- 1.5 kg medaliony z indyka-1 kg... ⇖ 108
SUROWIEC-boczek 4 kg-szynka 3 kg-karkówka 3kgPRZYPRAWY I... ⇖ 517
Przepisy na czasie
Prosty i szybki przepis na pyszne ciasteczka twarogowe... ⇖ 3445
Śledzie z tego przepisu są przepyszne, słodko - kwaśne,... ⇖ 3304
Mięciutki środek i pysznie chrupiąca skórka ... cóż... ⇖ 2188
Dzisiaj zapraszam na błyskawiczne ciasto, które idealnie... ⇖ 744
Ryba po grecku - prosty przepisRyba po grecku - prosty... ⇖ 731
Wprowadzenie do przepisu na Kruche Ciasteczka Kruche... ⇖ 708
Sernik w czekoladowym cieście z brzoskwiniami. Prosty,... ⇖ 655