Najnowsze przepisy
Przepis na pyszny domowy chleb z siemieniem lnianym na... ⇖ 31
Oto sztandarowe danie wiosennych i letnich dni. Ta... ⇖ 28
Dziś mam dla Was przepis na wyjątkową focaccie. Puszysta... ⇖ 48
Lubicie lekkie warzywne przekąski? A łososia? Wszystko... ⇖ 27
Tarta z brokułem i pomidorami to danie, które świetnie... ⇖ 32
Słodka pokusa to ciasto bez pieczenia, które idealnie... ⇖ 52
Obłędny deser!Idealny na letnie dni. Kruchy kakaowy spód... ⇖ 29
Kiełbas wieprzowa urodzinowa
![Kiełbas wieprzowa urodzinowa](/files/308/fb/435032.jpg)
SUROWIEC-boczek 4 kg-szynka 3 kg-karkówka 3kgPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-pęklo sól 16-18 g/kg-pieprz kolorowy mielony 4g/ kg-czosnek 5g/kg-gorczyca biała i czarna po 2g/kg-majeranek 2g/kg-woda 10%-jelita wp 28/32WYKONANIEKupiony surowiec poddajemy klasyfikacji szynka i karkówka. Po klasyfikacji peklujemy zalecaną dawką. Peklowanie 2-3 dni. 1 kl. szynki i chude części karkówki 1 kl. po peklowaniu mielimy na szarpaku natomiast boczek i druga klasa pozyskana z szynki i karkówki...
Przepisy z bloga
SUROWIEC-boczek 4 kg-szynka 3 kg-karkówka 3kgPRZYPRAWY I... ⇖ 412
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielone było na maszynce nr.8-1 kg... ⇖ 99
SUROWIEC-1 kg policzków-4 nogi wp-1 tylna golonkaPRZYPRAWY... ⇖ 101
Policzki wieprzowe w galarecie to wyrób który powstał... ⇖ 119
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielone było maszynkę nr 8-boczek... ⇖ 115
SUROWIEC-karkówka 1.3 kg-pachwina bez skóry 1.7 kg (... ⇖ 144
Przepisy na czasie
Takie maleństwa jakiś czas temu upiekłam. Na jeden kęs... ⇖ 3973
Ciasto z truskawkami to świetna propozycja na weekendowy... ⇖ 2630
W końcu nadszedł ten czas, aby spisać ten przepis w... ⇖ 2380
Parówki zapiekane w chlebie tostowym to bardzo prosta i... ⇖ 1595
Sernik zebra na zimno jest bardzo prosty w wykonaniu, a po... ⇖ 1589
Marynowane ogórki w zalewie octowej na zimę. Pyszny... ⇖ 1454
Kotlety z kurczaka jak pizza są w miarę szybkie do... ⇖ 1093