Najnowsze przepisy
W coraz bardziej świadomym społeczeństwie, gdzie zdrowie... ⇖ 13
Gulasz warzywny z klopsikamiPatelnia pełna letnich warzyw,... ⇖ 27
Przepis na intensywnie cytrynowe ciasto bez pieczenia. Jego... ⇖ 33
Galaretka w arbuzie to pyszny i łatwy deser na lato!... ⇖ 26
Prosta sałatka ziemniaczana. Idealna na kolację, jako... ⇖ 40
Ciasto z kisielem na oleju (Mleczny Kisielak)Ciasto z... ⇖ 55
Piankowiec z galaretką to leciutki jak piórko deser na... ⇖ 65
Jeśli marzycie o małym pogodowym wytchnieniu, zapraszam... ⇖ 16
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 18
Kiełbas wieprzowa urodzinowa
![Kiełbas wieprzowa urodzinowa](/files/308/fb/435032.jpg)
SUROWIEC-boczek 4 kg-szynka 3 kg-karkówka 3kgPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-pęklo sól 16-18 g/kg-pieprz kolorowy mielony 4g/ kg-czosnek 5g/kg-gorczyca biała i czarna po 2g/kg-majeranek 2g/kg-woda 10%-jelita wp 28/32WYKONANIEKupiony surowiec poddajemy klasyfikacji szynka i karkówka. Po klasyfikacji peklujemy zalecaną dawką. Peklowanie 2-3 dni. 1 kl. szynki i chude części karkówki 1 kl. po peklowaniu mielimy na szarpaku natomiast boczek i druga klasa pozyskana z szynki i karkówki...
Przepisy z bloga
SUROWIEC-boczek 4 kg-szynka 3 kg-karkówka 3kgPRZYPRAWY I... ⇖ 446
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielone było na maszynce nr.8-1 kg... ⇖ 118
SUROWIEC-1 kg policzków-4 nogi wp-1 tylna golonkaPRZYPRAWY... ⇖ 117
Policzki wieprzowe w galarecie to wyrób który powstał... ⇖ 137
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielone było maszynkę nr 8-boczek... ⇖ 138
SUROWIEC-karkówka 1.3 kg-pachwina bez skóry 1.7 kg (... ⇖ 164
Przepisy na czasie
Mini pizze z cukinii Dziś przepis na ekspresową,... ⇖ 5181
Jeśli znudził wam się smak kiszonych czy konserwowych... ⇖ 5006
Mega Kiszone Ogórki: Zdrowa Przekąska i Dodatek do... ⇖ 4292
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad, który na... ⇖ 3574
Sałatka z tortellini i kurczakiem to wyjątkowe danie,... ⇖ 3239
Ta pasta jest u mnie w domu absolutnym hitem. Świetna... ⇖ 2663
Ciasto z groszkiem ptysiowym bez pieczenia to świetny... ⇖ 2654