Boczek wieprzowy wędzony w garnku.

Boczek wieprzowy ze skórą uwędzony w garnku na zrębkach olchy.Surowiec:świeży boczek wieprzowy ze skórą 1,5 kgPeklowanie:peklosól 80 g/litr wodyWykonanie:Wymyte kawałki boczku osuszamy papierowymi ręczniczkami. Wyparzamy kamienny garnek. W garnku układamy kawałki boczku, zalewamy solanką zrobioną z litra zimnej wody i peklosoli. Garnek przykrywamy i wstawiamy do lodówki na...
Najnowsze przepisy
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 16
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 14
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 26
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 250
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 276
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 176
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 182
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1908
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 298
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 268
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 259
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 227
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 213
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 189