Boczek wieprzowy wędzony w garnku.

Boczek wieprzowy ze skórą uwędzony w garnku na zrębkach olchy.Surowiec:świeży boczek wieprzowy ze skórą 1,5 kgPeklowanie:peklosól 80 g/litr wodyWykonanie:Wymyte kawałki boczku osuszamy papierowymi ręczniczkami. Wyparzamy kamienny garnek. W garnku układamy kawałki boczku, zalewamy solanką zrobioną z litra zimnej wody i peklosoli. Garnek przykrywamy i wstawiamy do lodówki na...
Najnowsze przepisy
Składniki: recipe: pałki 4 sztuki i grubsze miejsca... ⇖ 12
Domowa woda gazowana to synonim wygody oraz doskonałego... ⇖ 5
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 10
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 13
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 276
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 300
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 201
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 206
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 760
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 298
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 246
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 181
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 176