Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 12
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 16
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 14
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 18
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 9
Buraki to jedne z najbardziej wartościowych warzyw w... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 341
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 349
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 265
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 278
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 343
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 254
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 200
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 160
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 155
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 145
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 66
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 61
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 56









































