Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Fit Chrupiące Paluszki z Łososia(do przygotowania w... ⇖ 6
W zasadzie tak średnio przepadam za zupą dyniową, ale... ⇖ 8
Dziś polecam pyszne ciacho. Mięciutkie i delikatne ciasto... ⇖ 20
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i... ⇖ 12
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 12
...kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i... ⇖ 21
Pierniczki miękkie i pulchne Dzisiaj prosty przepis na... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 295
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 331
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 235
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 248
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 760
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 636
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 365
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 302
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 285









































