Najnowsze przepisy
Kraków to jedno z najpiękniejszych miast Polski, które... ⇖ 9
Dziś podzielę się z Wami przepisem na wyjątkowe ciasto... ⇖ 9
Kocie oczka, tradycyjne ciasteczka znane w Galicji i na... ⇖ 19
Nasza babcia Ksenia, która przed wojną mieszkała w... ⇖ 15
Kapusta zasmażana to pyszny dodatek do obiadu. Prosta i... ⇖ 18
Wędzonka wieprzowa.
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Przepisy z bloga
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 42
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 25
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 31
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa... ⇖ 45
Przepisy na czasie
Roladki schabowe nadziewane pieczarkami Tradycyjny domowy... ⇖ 4794
Śledzie po japońsku to prosta do zrobienia, smaczna i... ⇖ 2541
Przepis na pyszną i lekką sałatkę! Czyli sałatka z... ⇖ 1691
Wprowadzenie do przepisu na Krokiety z chleba tostowego z... ⇖ 1636
Prosty pomysł na świąteczny obiad, ale nie tylko, na co... ⇖ 1208
Piernikowy smaczek to przepyszne połączenie biszkoptu... ⇖ 1174
Wprowadzenie do Sernika Baskijskiego Sernik Baskijski to... ⇖ 1172
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat... ⇖ 1146
Jak gotować mrożone uszka Mrożenie uszek wigilijnych to... ⇖ 998
Pierniczki to ciasteczka, bez których nie wyobrażam sobie... ⇖ 929