Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 5
Kadayif z puddingiem i pistacjami – marokański deser... ⇖ 8
Od kilku lat w sieci panuje ogromna moda na picie matchy.... ⇖ 13
Pyszna ryba z moimi ukochanymi boczniakami - tym razem w... ⇖ 11
Grudzień ma w sobie niepowtarzalną magię, która narasta... ⇖ 10
Zupa z boczniaków z ziemniakami to bardzo prosty przepis!... ⇖ 10
Ostatnio przygotowałam rogaliki z orzechowym nadzieniem... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 317
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 218
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 232
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 116
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 90
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 82
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 75
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 63









































