Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA CYNAMONOWEPyszne i bardzo aromatyczne ciasteczka... ⇖ 18
Crepes gryczane z papryką i jajkiem to francuska klasyka w... ⇖ 17
Fit Batatowy Wrap z Indykiem(*SERIA FIT*)Ten fit batatowy... ⇖ 19
Od zawsze lubiłem takie treściwe drugie dania . Mięcho... ⇖ 14
Sernik śmietankowy to ciasto dla tych, którzy lubią... ⇖ 111
Nasza ulubiona pizza, z przepisu, który zawsze się udaje.... ⇖ 26
Tylko 3 Składniki! Genialne Chrupiące Nachosy z tortilli... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 294
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 325
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 228
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 240
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 693
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 526
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 244
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 196
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 178









































