Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany... ⇖ 12
Rzodkiewka to jedno z tych warzyw, które kojarzymy... ⇖ 13
Te czekoladowe muffinki przeniosą Cię prosto do galaktyki... ⇖ 15
There’s something truly magical about making an easy... ⇖ 18
Thanksgiving morning can be a whirlwind, right? Between the... ⇖ 17
Thanksgiving is such a wonderful time of year, isn’t... ⇖ 18
Thanksgiving is such a magical time of year, isn’t it? As... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 282
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 310
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 212
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 219
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 873
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 431
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 391
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 382
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 316









































