Wędzonka wieprzowa.

Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 9
Sałatka z kalafiorem, jajkiem i pieczarkami – lekka i... ⇖ 9
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i brokułem –... ⇖ 10
To drugie śniadanie bije kanapkę na głowę. Robisz je w... ⇖ 11
Historia Fusilli Giganti alla Eoliana Kiedy pierwszy raz... ⇖ 12
Ależ te pieczone ziemniaki z szynką i serem są dobre! A... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 217
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 256
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 166
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 176
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 142
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 99
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 56
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 55
Wilgotne, mięciutkie i bardzo smaczne ciasto ze śliwkami,... ⇖ 46