Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Są takie wypieki, które od pierwszego zapachu przenoszą... ⇖ 7
Keto torcik migdałowy z musem czekoladowym i z polewą(bez... ⇖ 8
Ekspresowe ciastka migdałowe z makiem zrobione w ostatniej... ⇖ 27
Szybkie i efektowne przekąski na Sylwestra, które zrobisz... ⇖ 25
Artykuł sponsorowany Współczesny styl życia sprawia,... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 385
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 406
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 303
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 316
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3627
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2300
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1655
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 923
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 875
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 837
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 785









































