Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 10
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 16
Kupujecie laski wanilii do ciasta? kiedyś były bardzo... ⇖ 17
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 17
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 18
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 294
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 330
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 233
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 243
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 739
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 605
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 299
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 284
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 276









































