Najnowsze przepisy
Naranjilla, znana również jako Solanum quitoense, to... ⇖ 17
Składniki: boczek wieprzowy bez kości i skóry 1,5... ⇖ 15
Delikatne ale pyszne mięso idealne dla każdego? Te wymogi... ⇖ 21
Szklanka (250ml) surowej kaszy jaglanej waży około 180... ⇖ 18
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 54
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 57
Wędzonka wieprzowa.

Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 116
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 146
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 91
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 98
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3316
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1819
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1233
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1232
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1098
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 931
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 763
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 721
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 621
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 603