Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Stylizacja z motywem zebry i fioletem – propozycja na... ⇖ 10
To jedna z tych sałatek, które robi się błyskawicznie,... ⇖ 21
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 19
Jeżeli zastanawiasz się Jak Przechowywać Zakwas z... ⇖ 19
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 23
Pain de Campagne to klasyczny, rustykalny chleb francuski,... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 311
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 344
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 250
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 257
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2011
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1124
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 956
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 873
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 833
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 521









































