Boczek wieprzowy wędzony.

Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.Składniki:10 kawałków surowego boczku bez skóry i kości 1,7 kg. (paski o szerokości 10-15 cm.)przędza wędliniarskaPeklowanie 4 dni według tabeli peklowania Dziadka .Dodatki do zalewy:ziele angielskie, czosnek, liść laurowyWykonanie:Zaparzamy szklanką wrzącej wody pieprz, ziele angielskie, czosnek, liść laurowy ( parzymy pod przykryciem 10-15 minut). Po sparzeniu dodajemy do solanki przygotowanej według tabeli ...
Najnowsze przepisy
Jedną z największych radości w otrzymywaniu pudełek... ⇖ 11
Domowe zapiekanki z farszem z pieczarek, cebuli, szynki... ⇖ 7
Cinnamon Rolls w Wersji Fit(*SERIA FIT*)Oczywiście,... ⇖ 16
Kremowa Fit Gorąca Czekolada(*SERIA FIT*)Kiedy temperatura... ⇖ 13
Fit Chicken Burger(*SERIA FIT*)Trudno o danie, które tak... ⇖ 15
Przepyszny sos do kanapek i wędlin. Uwielbiany jest przez... ⇖ 100
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 272
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 297
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 198
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 200
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 721
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 192
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 176
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 138
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 136
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 125