Boczek wieprzowy wędzony.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/boczek-wieprzowy-wedzony.html
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.Składniki:10 kawałków surowego boczku bez skóry i kości 1,7 kg. (paski o szerokości 10-15 cm.)przędza wędliniarskaPeklowanie 4 dni według tabeli peklowania Dziadka .Dodatki do zalewy:ziele angielskie, czosnek, liść laurowyWykonanie:Zaparzamy szklanką wrzącej wody pieprz, ziele angielskie, czosnek, liść laurowy ( parzymy pod przykryciem 10-15 minut). Po sparzeniu dodajemy do solanki przygotowanej według tabeli ...
Najnowsze przepisy
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 6
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 8
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 9
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 17
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 315
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 228
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 71
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 70
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 63
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 50








































