Boczek wieprzowy wędzony.

Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.Składniki:10 kawałków surowego boczku bez skóry i kości 1,7 kg. (paski o szerokości 10-15 cm.)przędza wędliniarskaPeklowanie 4 dni według tabeli peklowania Dziadka .Dodatki do zalewy:ziele angielskie, czosnek, liść laurowyWykonanie:Zaparzamy szklanką wrzącej wody pieprz, ziele angielskie, czosnek, liść laurowy ( parzymy pod przykryciem 10-15 minut). Po sparzeniu dodajemy do solanki przygotowanej według tabeli ...
Najnowsze przepisy
Podsłuchałem kiedyś rozmowę starszej pani na rynku:... ⇖ 11
Sos chrzanowy od zawsze gościł na wielkanocnym stole... ⇖ 11
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 19
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 38
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 267
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 292
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 192
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 195
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 56
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 40
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 39
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 38
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 38