Boczek wieprzowy wędzony.

Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.Składniki:10 kawałków surowego boczku bez skóry i kości 1,7 kg. (paski o szerokości 10-15 cm.)przędza wędliniarskaPeklowanie 4 dni według tabeli peklowania Dziadka .Dodatki do zalewy:ziele angielskie, czosnek, liść laurowyWykonanie:Zaparzamy szklanką wrzącej wody pieprz, ziele angielskie, czosnek, liść laurowy ( parzymy pod przykryciem 10-15 minut). Po sparzeniu dodajemy do solanki przygotowanej według tabeli ...
Najnowsze przepisy
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 13
W swojej kuchni do tej pory miałam dwa blendery ręczny i... ⇖ 14
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 13
Oh my goodness, have you tried *air fryer cauliflower* yet?... ⇖ 15
Oh my goodness, let me tell you about these blueberry... ⇖ 14
Let me tell you, there’s nothing quite like a bowl of... ⇖ 14
Oh my goodness, let me tell you about my absolute favorite... ⇖ 12
Oh, let me tell you about my love for quinoa power bowls!... ⇖ 12
Polędwiczki z Kurczaka w Pikantnej Miodowej Glazurze(do... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 277
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 303
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 207
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 210
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 774
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 320
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 273
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 197
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 194