Boczek wieprzowy wędzony.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/boczek-wieprzowy-wedzony.html
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.Składniki:10 kawałków surowego boczku bez skóry i kości 1,7 kg. (paski o szerokości 10-15 cm.)przędza wędliniarskaPeklowanie 4 dni według tabeli peklowania Dziadka .Dodatki do zalewy:ziele angielskie, czosnek, liść laurowyWykonanie:Zaparzamy szklanką wrzącej wody pieprz, ziele angielskie, czosnek, liść laurowy ( parzymy pod przykryciem 10-15 minut). Po sparzeniu dodajemy do solanki przygotowanej według tabeli ...
Najnowsze przepisy
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 11
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 84
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 17
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 18
Tortilla z łososiem, rukolą i kremowym serkiem – szybka... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 316
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 348
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 254
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 265
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2134
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1148
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 993
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 900
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 885
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 649









































