Boczek wieprzowy wędzony.

Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.Składniki:10 kawałków surowego boczku bez skóry i kości 1,7 kg. (paski o szerokości 10-15 cm.)przędza wędliniarskaPeklowanie 4 dni według tabeli peklowania Dziadka .Dodatki do zalewy:ziele angielskie, czosnek, liść laurowyWykonanie:Zaparzamy szklanką wrzącej wody pieprz, ziele angielskie, czosnek, liść laurowy ( parzymy pod przykryciem 10-15 minut). Po sparzeniu dodajemy do solanki przygotowanej według tabeli ...
Najnowsze przepisy
Patison – warzywo, które łatwo przeoczyć na straganie,... ⇖ 7
wpis sponsorowanyPlanowanie słodkości na przyjęcie to... ⇖ 14
Szybkie placuszki z wykorzystaniem mąki jaglanej oraz... ⇖ 14
Rydze - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieRydze, to grzyby,... ⇖ 14
Ekspresowe, przepyszne rogaliki. Nie trzeba czekać, aż... ⇖ 114
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego powinno... ⇖ 13
Głębia smaku w tej zupie pochodzi z pieczonego kalafiora... ⇖ 22
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to... ⇖ 18
Składniki: recipe: pałki 4 sztuki i grubsze miejsca... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 277
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 301
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 206
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 209
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 765
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 309
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 263
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 187
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 186