Ciastka pierniczki z ciasta dojrzewającego.

Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z ciasta dojrzewającego. Ciasto dojrzewało w chłodnym miejscu przez 5 tygodni. Gotowe ciasto po 5 tygodniach dojrzewania robi się gęściejsze i bardzo pachnące przyprawą do piernika. Pierniczki dekorowała nasza 7 letnia wnuczka Julia :)Składniki na ciasto:miód naturalny 50 dagmasło 250 gcukier szklanka 250 mlmąka pszenna Typ 450 1 kgkurze jajka 3 szt.mleko pół szklanki (125 ml)soda 3 łyżeczkisól pół łyżeczkiprzyprawa...
Najnowsze przepisy
Sos chrzanowy od zawsze gościł na wielkanocnym stole... ⇖ 8
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 19
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 37
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 32
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 267
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 291
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 192
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 194
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 54
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 40
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 39
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 38
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 37