Ciastka pierniczki z ciasta dojrzewającego.

Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z ciasta dojrzewającego. Ciasto dojrzewało w chłodnym miejscu przez 5 tygodni. Gotowe ciasto po 5 tygodniach dojrzewania robi się gęściejsze i bardzo pachnące przyprawą do piernika. Pierniczki dekorowała nasza 7 letnia wnuczka Julia :)Składniki na ciasto:miód naturalny 50 dagmasło 250 gcukier szklanka 250 mlmąka pszenna Typ 450 1 kgkurze jajka 3 szt.mleko pół szklanki (125 ml)soda 3 łyżeczkisól pół łyżeczkiprzyprawa...
Najnowsze przepisy
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 9
Sałatka z kalafiorem, jajkiem i pieczarkami – lekka i... ⇖ 9
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i brokułem –... ⇖ 10
To drugie śniadanie bije kanapkę na głowę. Robisz je w... ⇖ 11
Historia Fusilli Giganti alla Eoliana Kiedy pierwszy raz... ⇖ 12
Ależ te pieczone ziemniaki z szynką i serem są dobre! A... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 216
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 256
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 166
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 176
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 142
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 99
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 55
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 54
Wilgotne, mięciutkie i bardzo smaczne ciasto ze śliwkami,... ⇖ 46