Ciastka pierniczki z ciasta dojrzewającego.

Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z ciasta dojrzewającego. Ciasto dojrzewało w chłodnym miejscu przez 5 tygodni. Gotowe ciasto po 5 tygodniach dojrzewania robi się gęściejsze i bardzo pachnące przyprawą do piernika. Pierniczki dekorowała nasza 7 letnia wnuczka Julia :)Składniki na ciasto:miód naturalny 50 dagmasło 250 gcukier szklanka 250 mlmąka pszenna Typ 450 1 kgkurze jajka 3 szt.mleko pół szklanki (125 ml)soda 3 łyżeczkisól pół łyżeczkiprzyprawa...
Najnowsze przepisy
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego powinno... ⇖ 6
Głębia smaku w tej zupie pochodzi z pieczonego kalafiora... ⇖ 11
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to... ⇖ 7
Składniki: recipe: pałki 4 sztuki i grubsze miejsca... ⇖ 18
Domowa woda gazowana to synonim wygody oraz doskonałego... ⇖ 14
Pieczone kasztany to smak jesieni, którego nie da się... ⇖ 19
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 11
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 277
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 300
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 201
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 207
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 762
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 301
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 251
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 184
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 182