Makowiec japoński.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/makowiec-japonski.html
Wilgotny, bardzo smaczny makowiec japoński z bakaliami takimi jak jabłka, włoskie orzechy, miód, rodzynki i kandyzowana skórka z pomarańczy. Makowiec polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi.Składniki:mak zmielony 40 dagmleko 750 mlmiękkie masło 20 dagcukier puder szklanka (pojemność szklanki 250 ml)9 jajek1 szczypta solistarte na wiórki jabłka 50 dagmiód 1 łyżkarodzynki 10 dagkandyzowana skórka z pomarańczy 3 łyżkiorzechy włoskie pół szklanki...
Najnowsze przepisy
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 14
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 8
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 16
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 10
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 130
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 328
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 349
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 264
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 274
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 272
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 130
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 51
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 39
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 36
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 31
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 27








































