Boczek wieprzowy ze skórą, wędzony, nie peklowany.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/boczek-wieprzowy-ze-skora-wedzony-nie.html
Boczek wieprzowy wędzony, nie peklowany.Surowiec:Boczek wieprzowy ze skórą, bez żeber 90 dagWykonanie:Boczek kroimy na 2 kawałki, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin. Osuszone kawałki boczku wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza. Uwędzone studzimy powieszone na kiju. Ostudzone kawałki boczku możemy zamrozić.Smacznego!!!
Najnowsze przepisy
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 14
Kremowe kaszotto z suszonymi borowikami i Lunch Mix od... ⇖ 13
Jednogarnkowy makaron z mięsem Szybkie, proste i sycące... ⇖ 18
Ciasto Orzechowa Bajka to miękki biszkopt z orzechami... ⇖ 22
Sprawdzony przepis na kotlety mielone z Air Fryer – jak... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 313
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 347
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 252
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 260
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2094
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1141
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 978
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 883
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 867
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 618









































