Boczek wieprzowy ze skórą, wędzony, nie peklowany.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/boczek-wieprzowy-ze-skora-wedzony-nie.html
Boczek wieprzowy wędzony, nie peklowany.Surowiec:Boczek wieprzowy ze skórą, bez żeber 90 dagWykonanie:Boczek kroimy na 2 kawałki, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin. Osuszone kawałki boczku wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza. Uwędzone studzimy powieszone na kiju. Ostudzone kawałki boczku możemy zamrozić.Smacznego!!!
Najnowsze przepisy
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 11
Pieczona pierś z indyka z przyprawami Pieczona pierś z... ⇖ 18
Co roku do świątecznego barszczyku przygotowuję zakwas z... ⇖ 16
Pasta z awokado i chili – guacamole- zdrowa, aromatyczna... ⇖ 9
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 14
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 312
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 345
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 251
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 257
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2040
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1128
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 961
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 877
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 851
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 534









































