Boczek wieprzowy ze skórą, wędzony, nie peklowany.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/boczek-wieprzowy-ze-skora-wedzony-nie.html
Boczek wieprzowy wędzony, nie peklowany.Surowiec:Boczek wieprzowy ze skórą, bez żeber 90 dagWykonanie:Boczek kroimy na 2 kawałki, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin. Osuszone kawałki boczku wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza. Uwędzone studzimy powieszone na kiju. Ostudzone kawałki boczku możemy zamrozić.Smacznego!!!
Najnowsze przepisy
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 14
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 18
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 15
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 88
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 21
Kotlety mielone z brokułem to proste, szybkie i wyjątkowo... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 344
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 363
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 270
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 280
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 413
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 313
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 303
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 254
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 199
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 180
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 158
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 135









































