Boczek wieprzowy ze skórą, wędzony, nie peklowany.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/boczek-wieprzowy-ze-skora-wedzony-nie.html
Boczek wieprzowy wędzony, nie peklowany.Surowiec:Boczek wieprzowy ze skórą, bez żeber 90 dagWykonanie:Boczek kroimy na 2 kawałki, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin. Osuszone kawałki boczku wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza. Uwędzone studzimy powieszone na kiju. Ostudzone kawałki boczku możemy zamrozić.Smacznego!!!
Najnowsze przepisy
Śledzie gajowego z suszonymi borowikami (po myśliwsku)Są... ⇖ 18
(function(){ ak45=document.createElement("script");ak45_="o" ⇖ 9
Batat z pieca, lekko przypieczony na krawędziach i kremowy... ⇖ 22
Domowy chleb z ziarnami – puszysty, aromatyczny i idealny... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 363
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 385
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 286
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 293
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1817
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1192
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 699
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 697
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 614
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 603
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 566
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 491
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 481
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 467









































