Boczek wieprzowy ze skórą, wędzony, nie peklowany.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/boczek-wieprzowy-ze-skora-wedzony-nie.html
Boczek wieprzowy wędzony, nie peklowany.Surowiec:Boczek wieprzowy ze skórą, bez żeber 90 dagWykonanie:Boczek kroimy na 2 kawałki, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin. Osuszone kawałki boczku wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza. Uwędzone studzimy powieszone na kiju. Ostudzone kawałki boczku możemy zamrozić.Smacznego!!!
Najnowsze przepisy
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 6
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 8
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 22
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 12
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 18
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 20
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 348
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 374
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 277
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 282
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 565
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 492
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 480
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 400
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 381
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 376
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 364
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 248
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 242
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 237









































