Boczek wieprzowy ze skórą, wędzony, nie peklowany.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/boczek-wieprzowy-ze-skora-wedzony-nie.html
Boczek wieprzowy wędzony, nie peklowany.Surowiec:Boczek wieprzowy ze skórą, bez żeber 90 dagWykonanie:Boczek kroimy na 2 kawałki, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin. Osuszone kawałki boczku wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza. Uwędzone studzimy powieszone na kiju. Ostudzone kawałki boczku możemy zamrozić.Smacznego!!!
Najnowsze przepisy
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 7
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 7
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 6
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 9
Wiesz, dlaczego jedna kawa smakuje jak czekolada, a inna... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 343
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 362
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 269
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 280
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 386
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 285
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 273
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 231
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 183
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 167
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 131
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 74









































