Chleb pszenno-żytni na drożdżach, 4 ziarna.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/03/chleb-pszenno-zytni-na-drozdzach-4.html
Do upieczenia tego chleba użyłam dwóch rodzajów mąk, mąki pszennej chlebowej Typ 750 i mąki żytniej razowej Typ 2000, miodu oraz czterech rodzajów ziaren, słonecznika, dyni, siemienia lnianego i czarnuszki.Składniki:Zaczyn drożdżowy:drożdże świeże 30 gmiód 2 łyżkiwoda ciepła 50 mlCiasto właściwe:Mąka pszenna chlebowa Typ 750 30 dagmąka żytnia razowa Typ 2000 20 dagziarna...
Najnowsze przepisy
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 18
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 12
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 19
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 344
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 363
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 269
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 280
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 396
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 301
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 291
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 236
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 189
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 171
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 145
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 98









































