Chleb pszenny, pełnoziarnisty na zakwasie żytnim.

Zdrowy i bardzo smaczny chleb upieczony z mąki pszennej, pełnoziarnistej chlebowej Typ- 1850, na zakwasie żytnim.Składniki:Zaczyn:100 g mąki pszennej pełnoziarnistej typ-1850 (1 szklanka 250 ml)120 ml wody3 czubate stołowe łyżki aktywnego zakwasu żytniegoCiasto właściwe:cały zaczynmąka pszenna chlebowa pełnoziarnista typ 1850 - 500 gwoda przegotowana ostudzona 300 mlsól 1 płaska łyżkamargaryna Kasia do posmarowania formyDzień przed pieczeniem przygotować zaczyn:Mąkę...
Najnowsze przepisy
Przepis na sernik ze śliwkami na ciasteczkowym spodzie z... ⇖ 8
Jeśli lubicie domowe pieczywo i szukacie nowych smaków,... ⇖ 15
Poznaj przepis na tradycyjne pesto pantesco z wyspy... ⇖ 5
Twarożek High-Protein z Miodem i Orzechami – Szybkie... ⇖ 7
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 250
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 274
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 176
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 180
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1749
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 274
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 229
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 221
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 172
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 171
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 170
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 148