Chleb pszenny, pełnoziarnisty na zakwasie żytnim.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/08/chleb-pszenny-penoziarnisty-na-zakwasie.html
Zdrowy i bardzo smaczny chleb upieczony z mąki pszennej, pełnoziarnistej chlebowej Typ- 1850, na zakwasie żytnim.Składniki:Zaczyn:100 g mąki pszennej pełnoziarnistej typ-1850 (1 szklanka 250 ml)120 ml wody3 czubate stołowe łyżki aktywnego zakwasu żytniegoCiasto właściwe:cały zaczynmąka pszenna chlebowa pełnoziarnista typ 1850 - 500 gwoda przegotowana ostudzona 300 mlsól 1 płaska łyżkamargaryna Kasia do posmarowania formyDzień przed pieczeniem przygotować zaczyn:Mąkę...
Najnowsze przepisy
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 13
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 17
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 13
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 315
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 227
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 66
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 66
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 61
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 48









































