Chleb pszenny z foremki.

Chleb pszenny z foremki upieczony z mąki pszennej typ-750, na zakwasie żytnim.Składniki:Zaczyn:100 g mąki żytniej typ 720120 ml wody3 czubate stołowe łyżki aktywnego zakwasu żytniegoCiasto właściwe:cały zaczynmąka pszenna chlebowa typ 750 - 500 gwoda przegotowana ostudzona 300 mlsól 1 płaska łyżkamasło klarowane do posmarowania formyDzień przed pieczeniem przygotować zaczyn:Mąkę wymieszać z wodą i zakwasem, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na minimum...
Najnowsze przepisy
Regeneracja w szklance: koktajle wspierające kości,... ⇖ 8
Placuszki z jabłkami to smaczna przekąska, która nigdy... ⇖ 12
Jesień to idealny czas na wypieki z dynią tj. ciasta,... ⇖ 14
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 18
Ciasto Leniwej Synowej to deser, który przygotujesz... ⇖ 16
Jeżeli szukasz zdrowych, wysokobiałkowych alternatyw dla... ⇖ 13
Poznaj historię i najstarszy przepis na staropolskie... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 249
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 272
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 175
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 179
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1639
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 271
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 221
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 210
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 167
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 164
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 158
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 139