Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 91
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Chleb żytni razowy na zakwasie żytnim z czterema ziarnami.

Kolejny bardzo smaczny i zdrowy chleb razowy z ziarnami: słonecznika, dyni, siemienia lnianego i czarnuszki. Możemy różne ziarna dodawać do ciasta, takie jakie lubimy.Składniki:Zaczyn:100 g mąki żytniej razowej typ 2000125 ml wody150 g aktywnego zakwasu żytniegoCiasto właściwe:cały zaczyn400 g mąki żytniej typ 720100 g mąki żytniej razowej typ 20003 łyżki płatków żytnich400...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 177
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 203
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 134
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 146
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417