Fasolka po bretońsku.

Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.Składniki:fasola Jaś 50 dagkiełbasa śląska 40 dagboczek wędzony 30 dagwłoszczyzna suszona 2 łyżkiprzecier pomidorowy (domowy) 500 mlczosnek 4 ząbkicebula 1 szt.pasta rosołowa 1 łyżka lub 1 kostka kupnaliść laurowy 3 szt.ziele angielskie 5-6 ziarensól do smakupieprz ziołowy do smakupapryka słodka mielona 1 łyżeczkasos sojowy ciemny 2 łyżkimajeranek 1 łyżkaWykonanie:Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy...
Najnowsze przepisy
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 10
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 10
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 12
Przepis na pomidorowy ryż zapiekany z tofu. To propozycja... ⇖ 11
13.10.2025 Magda Krupnik to jedna z tych zup, które od... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 276
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 299
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 200
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 204
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 756
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 290
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 243
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 179
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 172