Golonka bez kości i skóry, parzona w szynkowarze.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2023/02/golonka-bez-kosci-i-skory-parzona-w.html
Chude mięso z wieprzowej golonki, peklowana na mokro 5 dni według tabeli Dziadka , parzone w szynkowarze.Surowiec:golonka bez kości i skóry 1,3 kg.cukier 11 gpeklosól 60 gczosnek 3 ząbkiliść laurowy 3 szt.ziele angielskie 6 - 8 sztukwoda 500 mlWykonanie:Umyte mięso peklujemy według tabeli Dziadka 5 dni. Umieszczamy w szynkowarze i na 24 godziny wstawiamy do lodówki. Po tym...
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 15
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 24
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 23
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 23
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 342
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 350
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 265
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 278
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 356
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 262
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 210
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 181
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 169
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 151
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 69
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 65









































