Golonka bez kości i skóry, parzona w szynkowarze.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2023/02/golonka-bez-kosci-i-skory-parzona-w.html
Chude mięso z wieprzowej golonki, peklowana na mokro 5 dni według tabeli Dziadka , parzone w szynkowarze.Surowiec:golonka bez kości i skóry 1,3 kg.cukier 11 gpeklosól 60 gczosnek 3 ząbkiliść laurowy 3 szt.ziele angielskie 6 - 8 sztukwoda 500 mlWykonanie:Umyte mięso peklujemy według tabeli Dziadka 5 dni. Umieszczamy w szynkowarze i na 24 godziny wstawiamy do lodówki. Po tym...
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 9
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 17
Święta Bożego Narodzenia mają w sobie coś wyjątkowego... ⇖ 19
Prosta w przygotowaniu, efektowna i zaskakująca w smaku... ⇖ 20
Orzeszki to tradycyjne ciasteczka wypiekane na Święta... ⇖ 41
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 367
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 388
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 288
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 300
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1975
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1853
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1354
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 788
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 717
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 642
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 628
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 598









































