Golonka bez kości i skóry, parzona w szynkowarze.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2023/02/golonka-bez-kosci-i-skory-parzona-w.html
Chude mięso z wieprzowej golonki, peklowana na mokro 5 dni według tabeli Dziadka , parzone w szynkowarze.Surowiec:golonka bez kości i skóry 1,3 kg.cukier 11 gpeklosól 60 gczosnek 3 ząbkiliść laurowy 3 szt.ziele angielskie 6 - 8 sztukwoda 500 mlWykonanie:Umyte mięso peklujemy według tabeli Dziadka 5 dni. Umieszczamy w szynkowarze i na 24 godziny wstawiamy do lodówki. Po tym...
Najnowsze przepisy
Zestaw sprawdzonych propozycji na sylwestrowe sałatki,... ⇖ 7
To bardzo prosty przepis na pyszne ciasto bez dodatku cukru... ⇖ 8
Gwiazdki z ciasta francuskiego to pyszna i efektowna... ⇖ 15
HITowe kuleczki pizzowe z serem to przekąska, która w... ⇖ 18
Ta cynamonka w innej wersji dla wielbicieli cynamonek jest... ⇖ 16
Ekspresowe rogaliki, na które ciasto składa się tylko z... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 388
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 409
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 306
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 323
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3770
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2339
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1677
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 939
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 907
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 847
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 804









































