Kacapoły lasowiackie z serem.

Kacapoły to kluski z masy ziemniaczanej, faszerowane twarogiem. Gotuje się je tak jak pyzy w osolonej wodzie, podaje się okraszone skwarkami lub cebulką. danie z kuchni podkarpackiej.Składniki na 9 kacapołów:ziemniaki 2 kgtwaróg 30 dagjajko 1 szt.sólpieprz ziołowyboczek wędzony 10 dagcebula 1 szt.tłuszcz do smażeniaWykonanie:Ziemniaki obieramy, płuczemy w zimnej wodzie. Połowę...
Najnowsze przepisy
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 7
Idealne na jeden kęs bułeczki boa od Buchcik pomieszane... ⇖ 8
Ruskie kluski z ziemniakami Kluski ruskie w 20 minut na... ⇖ 5
Dobry prezent to taki, który wywołuje emocje, pozostaje w... ⇖ 9
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 13
Idealna zapiekanka obiadowa: kurczak, ciągnąca się... ⇖ 3
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 278
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 307
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 211
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 216
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 821
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 352
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 312
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 259
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 246