Kapusta kiszona z marchwią i żurawiną błotną.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/09/kapusta-kiszona-z-marchwia-i-zurawina.html
Kiszę często kapustę w małych ilościach do bieżącego zużycia, takie ilości do 3 kilogramów. Przeważnie używam kapusty kamiennej głowy, jest ona jedną z najlepszych kapust do kiszenia. Do kapusty dodałam zmrożoną żurawinę błotną, która dodaje do kapusty nie tylko witamin ale i specyficznego smaku, nie stosujemy innej żurawiny (suszonej itd...), tylko mrożone owoce...
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 14
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 367
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 389
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 288
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 300
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1980
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1951
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1365
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 797
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 719
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 646
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 629
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 600









































