Kapusta kiszona z marchwią i żurawiną błotną.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/09/kapusta-kiszona-z-marchwia-i-zurawina.html
Kiszę często kapustę w małych ilościach do bieżącego zużycia, takie ilości do 3 kilogramów. Przeważnie używam kapusty kamiennej głowy, jest ona jedną z najlepszych kapust do kiszenia. Do kapusty dodałam zmrożoną żurawinę błotną, która dodaje do kapusty nie tylko witamin ale i specyficznego smaku, nie stosujemy innej żurawiny (suszonej itd...), tylko mrożone owoce...
Najnowsze przepisy
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 16
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 14
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 347
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 371
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 275
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 281
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 472
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 442
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 344
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 343
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 300
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 229
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 200
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 177
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 177
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































