Kapusta kiszona z marchwią i żurawiną błotną.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/09/kapusta-kiszona-z-marchwia-i-zurawina.html
Kiszę często kapustę w małych ilościach do bieżącego zużycia, takie ilości do 3 kilogramów. Przeważnie używam kapusty kamiennej głowy, jest ona jedną z najlepszych kapust do kiszenia. Do kapusty dodałam zmrożoną żurawinę błotną, która dodaje do kapusty nie tylko witamin ale i specyficznego smaku, nie stosujemy innej żurawiny (suszonej itd...), tylko mrożone owoce...
Najnowsze przepisy
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 9
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 18
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 11
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 16
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 31
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 25
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 115
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 351
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 376
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 278
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 286
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 608
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 531
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 509
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 449
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 416
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 408
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 406
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 286
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 279
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 277









































