Kiełbasa a la Lisiecka

Bardzo smaczna kiełbasa, wędzona metodą w garnku.Receptura na 2 kg surowca:Surowiec:wieprzowina kl. I - 1,4 kgwieprzowina kl. II - 0,4 kgwieprzowina kl. III - 0,2 kgPrzyprawy:peklosól 18 g / kg = 36 gpieprz biały mielony 2 g/kg = 4 gczosnek gnieciony 1 g/kg = 2 gMateriały pomocnicze:zimna woda 50 ml.jelita wołowe o średnicy fi-52- 55...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 12
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 22
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 277
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 304
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 207
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 210
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 782
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 276
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 202
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 201