Kiełbasa a la Lisiecka

Bardzo smaczna kiełbasa, wędzona metodą w garnku.Receptura na 2 kg surowca:Surowiec:wieprzowina kl. I - 1,4 kgwieprzowina kl. II - 0,4 kgwieprzowina kl. III - 0,2 kgPrzyprawy:peklosól 18 g / kg = 36 gpieprz biały mielony 2 g/kg = 4 gczosnek gnieciony 1 g/kg = 2 gMateriały pomocnicze:zimna woda 50 ml.jelita wołowe o średnicy fi-52- 55...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 7
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 9
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 250
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 276
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 178
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 184
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1979
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 320
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 287
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 279
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 243
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 235
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199