Kiełbasa chuda podpiekana.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2023/02/kiebasa-chuda-podpiekana.html
Gotowa, mojego wyrobu kiełbasa 30 minut po uwędzeniu, troszkę za wcześnie przekrojona, zrobiona według przepisu kiełbasy Lisieckiej. Kiełbasa wędzona metodą garnkową na zrębkach typu Borniak olcha/buk.Surowiec na 1,5 kg kiełbasy:1- mięso wieprzowe klasy I (chude z szynki, łopatki) 1,28 kg2- mięso wieprzowe klasy II (mięso tłuste z łopatki) 15 dkg3- mięso wieprzowe klasy...
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 13
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 7
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 20
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 348
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 374
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 277
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 282
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 550
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 451
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 390
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 354
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 351
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 229
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 223









































