Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 109
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Kiełbasa grillowa, parzona.

Kiełbasa grillowa, parzona, łatwa w zrobieniu, bardzo smaczna, idealna na grilla jak i do pieczenia. Polecam.Surowiec na 4,63 kg farszu:Szynka wieprzowa 1,6 kgkarczek 1,3 kgpodgardle 83 dagwołowina 80 dagjelita wieprzowe 28-32 mm1,5 m /kg farszuwoda zimna 5% w stosunku do masy mięsnej (200 ml)Przyprawy:sól warzona 18 g/kg (83 g)pieprz czarny 2 g/kg (9 g)majeranek 3 g/kg (14 g)czosnek 6...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 178
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 204
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 137
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 147
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417