Kiełbasa kanapkowa gruba parzona.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2019/12/kiebasa-kanapkowa-gruba-parzona.html
Bardzo smaczna kiełbasa. Kiełbasa jest tylko parzona, nie jest wędzona.Składniki:mięso I klasy (chude z łopatki szynki) - 2 kg (przepuszczone przez szarpak)mięso III klasy (podgardle) - 0,7 kg - (przepuszczone przez sitko 10 mm)mięso wołowe gulaszowe - 0,5 kg (przepuszczone trzykrotnie przez sitko 2 mm)osłonka białkowa karmelowa 100-120 mm - 0,35 metraPrzyprawy:peklosól - 30...
Najnowsze przepisy
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 18
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 21
Najzdrowsza patelnia? Taka, która jest bezpieczna, trwała... ⇖ 14
Węgierska zupa rybna – oryginalny przepis na halaszle z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 350
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 375
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 278
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 284
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 598
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 521
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 430
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 405
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 395
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 275
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 265
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263









































