Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do faszerowanych jajek Co to są faszerowane... ⇖ 8
Uwielbiam ciasta z delikatną nutą kawy i dodatkiem... ⇖ 17
Muszę przyznać, że nigdy nie byłam fanem serników na... ⇖ 12
Frytki, szparagi i sadzone jajko – comfort food z twistem... ⇖ 20
Najlepszy dressing jogurtowy jaki do tej pory miałam... ⇖ 23
Kiełbasa kminkowa parzona.

Kiełbasę kminkową wykonałam według przepisu z 1959 roku (Przepisy wewnętrzne - 16), zamiast mięsa wołowego kl.II użyłam mięsa kl.III chudego z tylnej wieprzowej golonki. Kiełbasę zrobiłam w batonach o średnicy 65 mm, długości 35 cm. Kiełbasa wędzona metodą w garnku na zrębkach olcha/buk.A. Surowiec (na 2 kg surowca):Wieprzowina kl. I peklowana - 80 dagWieprzowina kl. II...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 150
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 178
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 120
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 130
Przepisy na czasie
W niedzielny poranek zapraszam na pyszne ciasto Truskawkowa... ⇖ 784
W końcu mamy piękną pogodę, a jak jest słońce - to i... ⇖ 475
Cześć! Dzisiaj pieczemy przepyszne kruche ciasto z... ⇖ 466
U nas sezon grillowy w pełni, więc do mięs z grilla nie... ⇖ 361
Bajecznie pyszne i bajecznie proste w przygotowaniu ciasto... ⇖ 351
Placki z młodej kapusty to rewelacyjny pomysł na obiad... ⇖ 196
Cześć Kochani, jako, że sezon na rabarbar w pełni... ⇖ 193
Gotowi na tropikalną przygodę w kuchni? Zapraszam na... ⇖ 183
Ciasto Szept Nocy to pyszne, lekkie ciasto z kakaowym... ⇖ 176