Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 8
Wprowadzenie do Mini zapiekanek z pieczarkami i serem Mini... ⇖ 9
Proste, szybkie ciasto do którego można użyć dowolnych... ⇖ 30
Kiełbasa kminkowa parzona.

Kiełbasę kminkową wykonałam według przepisu z 1959 roku (Przepisy wewnętrzne - 16), zamiast mięsa wołowego kl.II użyłam mięsa kl.III chudego z tylnej wieprzowej golonki. Kiełbasę zrobiłam w batonach o średnicy 65 mm, długości 35 cm. Kiełbasa wędzona metodą w garnku na zrębkach olcha/buk.A. Surowiec (na 2 kg kiełbasy):Wieprzowina kl. I peklowana (chude mięso pozyskane...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 163
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 192
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 130
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 140
Przepisy na czasie
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 267
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 80
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 79
Z kremem śmietankowym, musem z jagód i kruchym spodem z... ⇖ 66
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 66
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 66
Ten prosty i przepyszny deser z winogronami, kremem... ⇖ 62
Drożdżówki w pomarańczowej nucie, z nadzieniem serowym... ⇖ 58
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 58