Kiełbasa krakowska podpiekana.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/03/kiebasa-krakowska-podpiekana.html
Kiełbasa krakowska podpiekana, wędzona na zrębkach olcha/buk.Surowiec:wieprzowina kl.1 70 dagwieprzowina kl.2 30 dagwoda 100 mlPrzyprawy i materiały pomocnicze:peklosól 18-20 g/kgcukier 1 g/kgpieprz czarny 2 g/kgkolendra mielona 1 g/kgczosnek granulowany 2 g/kgosłonka białkowa o średnicy 65 mmprzędza wędliniarskaSposób wykonania:Peklowanie:Mięso klasy pierwszej kroimy w kostkę 4 cm,...
Najnowsze przepisy
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 4
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 8
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 20
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 14
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 348
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 374
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 277
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 282
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 557
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 470
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 371
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 359
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 234









































