Kiełbasa krakowska podpiekana.

Kiełbasa krakowska podpiekana, wędzona na zrębkach olcha/buk.Surowiec:wieprzowina kl.1 70 dagwieprzowina kl.2 30 dagwoda 100 mlPrzyprawy i materiały pomocnicze:peklosól 18-20 g/kgcukier 1 g/kgpieprz czarny 2 g/kgkolendra mielona 1 g/kgczosnek granulowany 2 g/kgosłonka białkowa o średnicy 65 mmprzędza wędliniarskaSposób wykonania:Peklowanie:Mięso klasy pierwszej kroimy w kostkę 4 cm,...
Najnowsze przepisy
Murzynek to ciasto, które każdy zna i raczej każdy lubi.... ⇖ 11
Prosty przepis na karkówkę, duszona na patelni. Sosik z... ⇖ 7
Przepis na pastę jajeczną z awokado, która doskonale... ⇖ 9
Rewelacyjna kiszona kapusta na dwa sposoby. Zawsze trzymam... ⇖ 16
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące... ⇖ 11
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 11
Fit Bajgle (domowe) – śniadaniowy hit!Masz ochotę na... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 250
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 279
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 179
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 185
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2032
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 329
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 300
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 287
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 257
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 246
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 208