Kiełbasa szynkowa parzona według Marioli.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/10/kiebasa-szynkowa-parzona-wedug-marioli.html
Kiełbasa szynkowa, wędzona, parzona, idealna do kanapek. Wędzona metodą w garnku na zrębkach olcha/buk.Surowiec:Mięso klasy I - (chude mięso z rozbioru szynek i łopatki) 1,7 kgMięso klasy III - (mięso z golonki) 0,45 kgPrzyprawy:Peklosól 18 g / kgpieprz biały mielony 2 g/kgczosnek granulowany 1 g/kgcukier 10 g/kggałka muszkatołowa 6 g/kgkolender 1 g/kgsos sojowy 3 łyżkiMateriały...
Najnowsze przepisy
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 9
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 8
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 8
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 11
Fit Paella Wegańska z Wędzonym Tofu(Cook4me Tefal -... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 309
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 342
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 243
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 255
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1884
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1100
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 927
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 858
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 809
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 506









































