Kiełbasa szynkowa parzona według Marioli.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/10/kiebasa-szynkowa-parzona-wedug-marioli.html
Kiełbasa szynkowa, wędzona, parzona, idealna do kanapek. Wędzona metodą w garnku na zrębkach olcha/buk.Surowiec:Mięso klasy I - (chude mięso z rozbioru szynek i łopatki) 1,7 kgMięso klasy III - (mięso z golonki) 0,45 kgPrzyprawy:Peklosól 18 g / kgpieprz biały mielony 2 g/kgczosnek granulowany 1 g/kgcukier 10 g/kggałka muszkatołowa 6 g/kgkolender 1 g/kgsos sojowy 3 łyżkiMateriały...
Najnowsze przepisy
Życie w biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowych... ⇖ 10
Sernik z rodzynkami to takie ciasto, które każdy zna, ale... ⇖ 36
Wiśniowa Fantazja to lekkie ciasto makowe z wiśniami i... ⇖ 17
Malinowe ciasto na biszkopcie, czyli ciasto Cud Malina jest... ⇖ 11
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 302
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 338
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 238
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 250
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 804
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 752
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 685
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 419
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 332
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 322









































