Kiełbasa szynkowa parzona według Marioli.

Kiełbasa szynkowa, wędzona, parzona, idealna do kanapek. Wędzona metodą w garnku na zrębkach olcha/buk.Surowiec:Mięso klasy I - (chude mięso z rozbioru szynek i łopatki) 1,7 kgMięso klasy III - (mięso z golonki) 0,45 kgPrzyprawy:Peklosól 18 g / kgpieprz biały mielony 2 g/kgczosnek granulowany 1 g/kgcukier 10 g/kggałka muszkatołowa 6 g/kgkolender 1 g/kgsos sojowy 3 łyżkiMateriały...
Najnowsze przepisy
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 5
Quesadilla z kurczakiem i salsą paprykową Historia i... ⇖ 10
Moja babcia miała zwyczaj codziennie zjadać jedno jabłko... ⇖ 15
Oh, let me tell you about the magic of sweet potato... ⇖ 21
Let me tell you, caprese stuffed chicken breast is one of... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 251
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 280
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 180
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 185
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2067
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 339
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 308
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 295
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 265
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 257
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 213