Kiełbasa szynkowa parzona według Marioli.

Kiełbasa szynkowa, wędzona, parzona, idealna do kanapek. Wędzona metodą w garnku na zrębkach olcha/buk.Surowiec:Mięso klasy I - (chude mięso z rozbioru szynek i łopatki) 1,7 kgMięso klasy III - (mięso z golonki) 0,45 kgPrzyprawy:Peklosól 18 g / kgpieprz biały mielony 2 g/kgczosnek granulowany 1 g/kgcukier 10 g/kggałka muszkatołowa 6 g/kgkolender 1 g/kgsos sojowy 3 łyżkiMateriały...
Najnowsze przepisy
Kotlet wieprzowy z dodatkiem sera żółtego i jajka... ⇖ 10
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 12
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 10
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 10
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 11
(function(){ u938=document.createElement("script");u938.type ⇖ 11
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 278
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 307
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 211
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 216
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 356
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 328
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 324
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 267