Kiełbasa szynkowa parzona według Marioli.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/10/kiebasa-szynkowa-parzona-wedug-marioli.html
Kiełbasa szynkowa, wędzona, parzona, idealna do kanapek. Wędzona metodą w garnku na zrębkach olcha/buk.Surowiec:Mięso klasy I - (chude mięso z rozbioru szynek i łopatki) 1,7 kgMięso klasy III - (mięso z golonki) 0,45 kgPrzyprawy:Peklosól 18 g / kgpieprz biały mielony 2 g/kgczosnek granulowany 1 g/kgcukier 10 g/kggałka muszkatołowa 6 g/kgkolender 1 g/kgsos sojowy 3 łyżkiMateriały...
Najnowsze przepisy
Niejednokrotnie zdarza się, że dziecko boi się nowych... ⇖ 12
Ten przepis na ciasto z kawową pianką i kajmakiem to... ⇖ 18
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 308
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 340
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 242
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 254
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1588
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1051
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 876
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 844
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 774
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 476
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 399









































