Kiełbasa wiejska, pradziada.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/12/kiebasa-wiejska-pradziada.html
Przepis pochodzi z 1896 r. Jest to kiełbasa zrobiona bez używania peklosoli, z mięsa tylko solonego solą. Jak sama nazwa mówi, kiełbasa Naszych pradziadków.Przepis na 1 kg kiełbasy.Surowiec:Mięso wieprzowe od szynki lub łopatki chude 0,5 kgpodgardle oskórowane chudsze 25 dagMięso z wieprzowych golonek 25 dagPrzyprawy:Sól warzona 18 g/kgPieprz 2 g/kgCzosnek 3 g/kgCukier 1...
Najnowsze przepisy
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 2
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 11
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 17
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 347
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 371
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 275
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 281
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 473
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 443
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 346
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 344
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 302
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 230
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 200
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 179
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 178
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































