Najnowsze przepisy
Nalewka z czarnej porzeczki to jedna z najlepszych moim... ⇖ 9
Sałatka ziemniaczana z boczkiem, ogórkiem kiszonym,... ⇖ 17
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem... ⇖ 20
Lato w pełni, więc jest to idealna pora na wykorzystanie... ⇖ 22
Cześć Kochani, dziś przychodzę do Was z przepisem na... ⇖ 41
Przepis na lekki i orzeźwiający deser z kiwi, który nie... ⇖ 23
Kiełbasa wiejska, pradziada.

Przepis pochodzi z 1896 r. Jest to kiełbasa zrobiona bez używania peklosoli, z mięsa tylko solonego solą. Jak sama nazwa mówi, kiełbasa Naszych pradziadków.Przepis na 1 kg kiełbasy.Surowiec:Mięso wieprzowe od szynki lub łopatki chude 0,5 kgpodgardle oskórowane chudsze 25 dagMięso z wieprzowych golonek 25 dagPrzyprawy:Sól warzona 18 g/kgPieprz 2 g/kgCzosnek 3 g/kgCukier 1...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 169
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 195
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 132
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 142
Przepisy na czasie
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 666
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 468
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 339
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 297
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 187
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 122