Kiełbasa wiejska, pradziada.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/12/kiebasa-wiejska-pradziada.html
Przepis pochodzi z 1896 r. Jest to kiełbasa zrobiona bez używania peklosoli, z mięsa tylko solonego solą. Jak sama nazwa mówi, kiełbasa Naszych pradziadków.Przepis na 1 kg kiełbasy.Surowiec:Mięso wieprzowe od szynki lub łopatki chude 0,5 kgpodgardle oskórowane chudsze 25 dagMięso z wieprzowych golonek 25 dagPrzyprawy:Sól warzona 18 g/kgPieprz 2 g/kgCzosnek 3 g/kgCukier 1...
Najnowsze przepisy
Zdrowa sylwetka to nie tylko kwestia estetyki, ale przede... ⇖ 1
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 14
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 348
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 373
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 276
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 282
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 538
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 463
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 440
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 384
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 368
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 338
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 322
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 239
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 221
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 219









































